Miminka brzy po sobě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21287 4.9.2011 10:57

Ahoj holky, mám 3 měsíční miminko a plánujeme s manželem dvouletou rodičovskou a hned na to navázat dalším miminkem. Zajímá mě spousta otázek. Hlavně za jak dlouho jste dostaly menstruaci a jak rychle jste otěhotněly. Mám už po jednom potratu. Nechtěla bych přestat kojit, ale nevím, jestli nebude třeba kvůli tomu malou odstavit. Četla jsem, že po potratu by se nemělo kojit a být zároveň těhotná. Nevím co je na tom pravdy. Zeptám se doktorky. A jak jste do zvládaly s mimčama tak brzy po sobě? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, máme mrňouse 1,5 roku od sebe. Teď už je to dobré, ale první půl rok byl fakt mazec. Pokud ten se zvládne už se zvládneš všechno :-))) My jsme je tahle neplánovali, ale prostě se ten druhý nějak přihlásil sám :-))) Teď jsem ráda,že je takhle máme, protože si moc vyhrají, jsou si takový nějak "bližší" než sourozenci, které vídáme a jsou od sebe více. Malá se o brášku roztomile stará.
    Pokud jde o menzes, tak ten jsem měla až někdy 8 měsíců po porodu (tohle je hodně individální). Zjistila jsem, že jsem těhotná a ještě jsem kojila to první, ale Dr. mi to nedoporučila, protože při kojení děloha pracuje a může to způsobovat drobná krvácení, malinké stahy apod. ... prostě jsem odstavila, nechtěla jsem nic takového riskovat a bylo vše OK. Pokud máš dost trpělivosti a sil na první půl roku, tak do toho jděte !

  • Ahoj, 1. 2 děti mám také do dvou let od sebe, také jsem -plánovaně-otěhotněla, ještě když jsem kojila, ale nikdy jsem neprodělala potrat, alespoň co vím. Kojila jsem do půlky těhotenství, ale kojení mě v těhotenství bylo nepříjemné-bolelo, takže jsem postupně musela odstavit tak jako tak, ale v době, kdy jsem otěhotněla jsem kojila ještě opravdu hodně a nešlo to tak rychle, takže spíš jsem kojila podle toho, co jsem vydržela. Má gynekoložka s tím neměla žádný problém (ale to pravidlem, i když jinak je vše v pořádku, pro někoho je kojení v těhotenství tak trochu kontroverzní téma a názory se mohou lišit, řídila bych se podle tebe a uvidíš, myslím, že ty sama poznáš nejlépe, co a jak). Myslím, že pokud tělo nebude připravené, tak při kojení neotěhotníš, případně i kdyby a kojení by dělalo neplechu, můžeš přestat vždy, i když to pak bude muset být krapet násilné a ne pozvolné, jak to bylo u mě.

    Třeba kamarádka se začala snažit o miminko prakticky jak porodila 1. dítě a otěhtněla, až když v roce přestala kojit, já měla MS i přes plné kojení hned od šestinedělí, ale 1. cykly byly pravděpodobně anovulační a dál docela dost rozházené-dlouhé, začali jsme se snažit o 1. narozeninách a otěhotněla jsem zanedlouho (i když tehdá mi to připadalo jako celá věčnost).

  • ms mi dorazila skoro přesně 8 měsíců od porodu, v době, kdy jsem stále kojila, pomalu se mi při ms malý sám odstavil, jak mu mlíko nechutnalo

  • Šáry jak jsem u tebe byla,tak jsem ti říkala,že moje mama otěhotněla hned v šestinedělí po porodu a měsíčky ještě ani neměla,takže ovulaci normálka měla.Ale nekojila měla,neměla vůbec mlíko.Když se ségra narodila měla jsem 11.měsíců a začínala zrovna capkat a když jsem se mamy ptala jak to zvládala,tak řekla,že úplně z přehledem a to jí nikdo nepomáhal s hlídáním.Když čekala mě,tak jí bylo 17 let a u ségry už 18 let.Jinak mám ještě jednu ségru a ta je ode mě necelých 5 let.Ono je to na prd,když nevíš kdy je ovulace když ještě nepřišla menses.No asi na tom budete muset poctivě pracovat :)).Držím ti palce.

  • full.avl4.9.2011 12:25

    Já ze sestrou jsme od sebe přesně o rok a 6 dní :-))) a má máma nás zvládala bezvadně. A co víc, si myslím, že je lepší mít prcka po sobě, než mít třeba jedno dítě a druhé mít třeba až po 5 letech :-)) ty sourozenci mají k sobě blíž, když není věkově mezi nimi velký rozdíl :)

  • Martasek894.9.2011 15:23

    Já dostala MS po 2 měsících a mimi plánujeme čekat za 2 roky, ať máme 3-letý rozdíl :)

  • Ahojky,my máme děti rok a třičtvrě od sebe,plánovali jsme to tak a zadařilo se v třetím cyklu poté,co se mi srovnal.Malou musím dost hlídat,aby malému něco neudělala,ale celkem to jde.Dost mi vadí,že se ještě sama ani nenaji.Je to takové velké mimi.Čekala jsem ale,že to bude horší.Děti mě zatím nechají docela vyspat.Jo,k tomu kojení.Můj dr s tím taky neměl problém,ale nějakým záhadným způsobem se mi ji podařilo odstavit aniž bych to měla v úmyslu.Zjistila jsem to asi v půli těhu .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist