Mimčo :-)

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37012 29.1.2012 9:30

Ahojky ,chci se zeptat na vaše názory. Mám doma měsíční holčičku a strašně bych chtěla ještě druhý mimčo,myslíte ,že je ještě brzo na početí takhle po sobě nebo mám nějaký ten rok počkat ? děkuji za vaše názory :-)

moc vám děkuji a myslím,že ještě radši počkáme asi by to byl opravdu pořádný zápřah.. myslím,že ten rok bude stačit :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já chci taky druhý, mám roční dítě, ale ještě ne.. no upřímně si myslím, že v tvém případě brzo je, protože přeci jen těhotenství a porod je pro organismus ženy dost náročné, takže by si mělo tělo chvíli odpočinout, ale je to tvá věc.. já osobně bych do toho takhle brzo nešla... v televizi nedávno říkali, že ideální rozdíl je tak tři roky, ale je to stejně individuální a jak to kdo cítí.:-)

  • Tělo těhotnělo 9 měsíců a stejně dlouhou dobu potřebuje, aby se dostalo do normálu. Já bych počkala alespoň tech 9 měsíců. Asi i kojíš, tudíž kojení + těhotenství moc rádi gyndaři nevidí. Kojení způsobuje stahy dělohy a ty nejsou ideální pro těhotenství, kór v prních týdnech - jsou z toho zbytečná špinění apod. Já otěhotněla když byl malé necelý rok a bylo to tak akorát ... myslím na hraně .... ranní nevolnosti, běhání po vyšetřeních s břichem a mimčem ... nic moc ... a to jsem měla těhotenství naprosto v pořádku. Malá tě teď potřebuje, tak se užijte navzájem, vychutnej si to miminko ! Ani si to bříško tak neužiješ s mimčem doma- opravdu vím, o čem mluvím. Naber síli, doplň vitamíny, posilni svaly, shoď kila, je-li třeba a vydrž aspoň rok. Ono to po tom roce taky bude vypadat jinak .... to už nebudeš mít doma uzlíčka, co pořád jen spí a jí a potřebuje jen přebalit a pochovat.

  • Ahoj, tak mi máme doma skoro půlroční miminko a je fakt, že to strašně letí, taky chceme druhý, ale aby tak rozdíl byl 3 roky, ael začneme dřív, ale jen tak aby byl rozdíl třeba 2,5 roku, chci se dětem věnovat a ne se nerovovat, že nic nestíhám, ono roční batole a novorozeně bude záhul, ale zvládnout se to určitě dá, záleží jak to chceš a cítíš ty, bude to makačka, starší začíná chodit a do toho miminko a hlavně jestli máš hodné mimčo teď, tak to druhé nemusí být, např. můj synek je sice docela hodnej, ale nikdy toho přes den moc nenaspal a hodně jsem musela chovat, do toho si nedokážu představit roční batole. V těch třech letech mi to přijde ideální, ale zase rok od sebe budou mít k sobě blíž. Je to na tobě.

  • mě mamka cíleně počala, když bylo ségře 5 měsíců, takže jsme od sebe rok a něco. je to supr mít sourozence blízko k sobě a mamka to v pohodě zvládla i bez pomoci babiček a říká, že je ráda, že nás má takhle.ˇ když by to šlo, chtěla bych to mít taky takhle. takže toto je jen dálší názor.:-)

  • Já to naprosto chápu, ani půl roku po porodu mi vynechala MS-jak je při kojení běžné a mě pak dokonce začlo být líto, že to nebylo těhotenství, začala jsem tehdy dost intenzivně uvažovat nad dalším miminkem a připravpovat na něj manžela, snažit jsme se začali, když byl malému rok a děti jsou přesně 2 roky od sebe, otěhotěnla jsem během kojení, plánovaně. Péče o miminko bývá velmi snadná-zvlášť, když netrpí na prdíky a td.., hodně spí a ty máš spoustu času, ale jak roste, rostou jeho nároky, přestává spát, začíná všude lézt, chodit, člověk pořád musí být ve střehu prakticky bez odpočinku, Dítě se začíná vztekat, když se věci nedějí po jeho.

    S takhle malým dítětem stále musíš hodně manipulovat, nosit jej a být mu plně k dispozici. Těhotenství může a nemusí být úplně v pohodě, miminko ůž a nemusí být pohodové...No prostě na mě ten důsledek toho, že jsem nakonec otěhotněla dost padl (což je častý jev) a říkala jsem si, jak jen to zvládnu, co si počne straší, když já nebudu moci to a to, byla jsem také ráda za každý den, týden, měsíc, kdy je ještě miminko v bříšku, starší dítě se v tu dobu vyvíjí bouřlivým vývojem ku předu a stačí měsíc a je zase o velký krok dál...
    Nelituju toho, je to hezké v některých věcech velmi praktické (v některých naopak), ale ze začátku-už během těhotenství-je to někdy dost náročné, náročnější, než kdykoli později. Mám více dětí, takže mám i srovnání s větším odstupem, všechno má své i proti, neexdistuje jeden, nejlepší věkový odstup :-)

  • full.avl29.1.2012 10:40

    Klidně směle do toho, já s vlastní sestrou jsme od sebe o rok a šest dní :-D (já jsem mladší) vycházeli jsme spolu jako děti v pohodě, a máma nás báječně zvládala :-) Takže podle mě, pokud se na to cítíte jak ty tak otec tak se do toho pusťte však ne každému se to hned povede. ;-)

  • Mám děti přesně dva roky po sobě a můžu ti říct, že jsemm sice zvládala, ale byl to očistec, protože dvouleté dítě ještě není zdaleka tak soběstačné, jako třeba tříleté. A to jsem toho většího měla plně bez plen ve dne i v noci. Navíc teď jsou kluci 3letý a roční a pořád se rvou, protože si spolu ještě neumí hrát a ten větší se ještě nedokáže sám plně zabavit a ten menší ho poštuchuje apod. Když onemocní oba současně, děs běs, protože má člověk rázem doma dvě malá mimina, která chtějí nosit, chovat apod. Kdybych na druhé dítě nespěchala kvůli svému věku, nechala bych rozdíl asi 3-4 roky. Ono i to druhé těhu byl pěkný záhul. Ale můj názor a zkušenost. Na druhou stranu bych je nedala ani za nic:-DDDD

  • my jsme s brachou od sebe o 11mesicu a je supr jeden mesic v roce rikat,ze jsme dvojcata ,ale to jen pro zajimavost :-) ,a k tvoji otazce,asi taky zalezi na situaci.my se snazili o mimi dlouhe roky,ted jsem 38tt a,kdyz jsem se ptala dr za jak dlouho druhe,rikal nejlepsi hned,je nejvetsi sance,pozdeji by se situace mohla opakovat a nemuselo by to jid takze taky rozmyslime,ale treba si to s prichodem nasi malinke hned rozmyslime,precejenom je s miminkem moc prace a hned do druheho se mi nechce,nejradeji bych pockala.

  • Martasek8929.1.2012 21:17

    Já mám doma 7-i měsíční holčičku a nechci další mimi dříve, než s 3-letým odstupem. Samozřejmě o nějaký měsíc dříve nevadí, ale ne hned. Za prvé se tělo ještě dává do pořádku z těhu a porodu a hlavně je to brzy. To je jako bych měla dvojčata, stejně bych musela mít vše 2x.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist