Měsíčky u dcery

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425679 6.9.2020 12:40

Ahoj holky,
dcera začala menstruovat a já bych jí chtěla nabídnout nějaké “zdravé” vložky a tampóny. Ona za mnou přišla, že by chtěla zkusit i tampóny, souhlasila jsem, ale chci pro ni najít fakt něco zdravotně nezávadného. Porádite nějaké značky. (Sama požívám kalíšek, ale to pro ni asi nebude vhodné.)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack6.9.2020 15:59

    Teď jsou novinkou na trhu vložky i tampony z biobavlny, např. Always. Sama s nimi nemám zkušenost. Jsou určené to pro ty, které jsou nějak citlivější, nesnesou běžné tampony. Případně se zeptat v lékárně, kde jsou k dostání tampony s probiotiky. Jsou určené hlavně těm, které trápí nestálé vaginální prostředí, což nevím, jestli je případ vaší dcery Navíc jsou dost dražší, jenom jsem je zmínila v souvislosti s tím, že jste chtěla nějaké "zdravé". :-)

  • Na dámske hygienické výrobky z biobavlny sa vyslovene špecializuje značka masmi. S ich vložkami a tampónmi nemám osobnú skúsenosť, ale na nete určite bude toho dosť. Alternatívne by dcéra mohla skúsiť bavlnené vložky (prateľné) alebo menštruačné nohavičky. Kalíšok možno časom, keď si sama bude krvácaním trochu istejšia. Malé kalíšky sa však zháňajú veľmi ťažko a nie som si istá ani mini bio tampónmi...

  • Ja jsem dceri nakoupila vlozky i tampony (ms jeste nema, jen kdyby..) na webu econea.cz, konkretne znacky Organyc (maji i s aplikatorem) nebo Naty. Jsou k dostani napr. I ve zdravych vyzivach s ekodrogerii nebo v podobnych obchodech.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 609 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist