Měření BT

Otázku položila: Bývalá uživatelka #5356 27.1.2012 18:58

Ahojte holky,chci se zeptat na měření BT.:-)Měřit jsem začala na doporučení lékaře minulý měsíc.Pracuji na směny takže měřím každý týden nějak jinak.Jak se hned probudím okamžitě měřím.Ale všude kam se podívám do nějakého článku o měření BT,je tam kladen důraz na měření ve stejný čas.Je to tak důležité?????:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano je, teplota se mění každou hodinu... Já měla třeba i o jeden stupneň vyšší teplotu a to jsem měřila jen o hodinu později.

  • full.avl27.1.2012 19:10

    Ano je to důležité. Pokud děláš na směny, tak BT vůbec neměř, bo to nemá fakt smysl. :-)

  • i při práci na směny se BT dá měřit. pěkně je to posáno tady: http://merenibt.xf.cz/index2.html
    v části Jak na to:
    Pokud pracujete na směny, určitě nedokážete zároveň měřit po probuzení a v tu samou hodinu, pro Vás platí jediná rada - měřte alespoň po čtyřech hodinách naprostého klidu (ideálně spánku - to platí pro všechny), ihned po probuzení. Pokud pracujete jeden týden noční a budete měřit pokaždé po probuzení v pět odpoledne, a druhý týden ranní a budete měřit po probuzení ve čtyři ráno, za dodržení ostatních podmínek by to nemělo vadit.

  • Já sice na směny nedělám ale vstávám od pondělí do pátku v pět ráno takže si měřím BT za pět minut pět aby jsem vstávala jako obvykle, ale v těch tět si tu teplotu pak měřím i přes víkend kdy nemusím vstávat. Máse měřit ve stejnou dobu jak píšou holky jelikož stačí svát a jít jen na wecko a teplota se hned mění.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist