Menstruační kalíšek - začátečnice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32463 6.10.2011 17:57

Ahoj, koupila jsem si kalíšek a rozhodla se ho nanečisto vyzkoušet, než dorazí menstruace. Zalezla jsem si v klidu do sprchy a zkusila zavést. Šlo to neuvěřitelně jednoduše! Obkroužila jsem ho prstem, abych se ujistila, že je rozvinutý. Všechno mělo jak má být. A vyjmutí šlo až taky překvapivě jednoduše. Moc se mi to nelíbí, četla jsem na různých fórech, že napoprvý to ne vždy jde dobře. A navíc jsem všude četla, že známkou toho, že je správně rozvinutý je to, že nejde jen tak vytáhnout kvůli podtlaku. Ale mě jde vytáhnout za tu šťopičku celkem lehce. Nedalo mi to a vyzkoušela jsem to celkem třikrát, možná i čtyřikrát. Vždy jsem obkroužila prstem kalíšek a vždycky byl rozvinutý, tak jak je možné, že mi jde vytáhnout tak lehce? Nejsem moc volná? (mám velikost S, je mi 22, nerodila jsem). Vždycky je uvnitř opravdu celý i s tou šťopičkou. Chci si být naprosto jistá, až ho budu používat i při menstruaci a nezdá se mi, že by to bylo až tak jednoduché. Můžete poradit, co si o tom myslíte nebo jestli nedělám něco špatně?

Nedalo mi to a zkusila jsem ještě kalíškem otočit. Otáčím s tím taky v pohodě. Ale vytáhnout jde pořád tak lehounce. Nemyslím tím doslova lehce, pomalu a jemně táhnu ven a jde to krásně. Nevím, jestli je to tím, že se tak moc dokážu uvolnit, nebo nevím. Teď jsem si ověřila, že rozvinutý je určitě. Když to jde takhle lehce vytáhnout, mám očekávat nějakou nehodu při menstruaci? Nebo je na mě velikost S malá? :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To, jestli je ti velikost S malá, ti nikdo takhle neřekne. Taky používám kalíšek a někdy ho nemůžu dostat ven a to mám taky S, je mi 21 a taky jsem nerodila, takže jediný, co můžu říct je, že si zkus koupit ještě ten o velikost větší (chápu, že není zrovna levný), ale aby ti fakt to S nebylo malé. Každá jsme jiná a i když jsi nerodila můžeš být vevnitř větší než třeba já a to jsme skoro vrstevnice.

  • A při vyndavání musíš rušit podtlak mírnám zmáčknutím dna? Každopádně nevím, co na to napsat jiného, než že musíš vyčkat MS a to, že já už od 1.ho zandání a vyndání nemám absolutně žádný problém-jde mi to úplně snadno, při vyndavání si pomáhám mírně svalama (podobně, jako když tlačíš na velkou) a vytlačím ho tak snadno dolů, že jen pak trošku stlačím dno u povylezlého kalíšku a je venku (já mám stopku úplně ušmiklou). Ještě se mi teda nestalo, že bych ho při velké vytlačila úplně, ale musím ho po té vždy zasunout zpěta dát mu opět správnou polohu.

  • ja byt tebou, tak si pockam na menstruaciu, zoberiem pre istotu vlozku a uvidim. hrotit to nemusis a kupovat hned vacsi bez toho, aby si si to vyskusala pocas menstruacie sa mi zda tiez blbost. Ked mam kalisok, tak mam vacsinou vzdy aj intimku. Kalisok sice nepreteka, ale obcas sa stane, ze spinim. Ale to je kvoli tomu, ze ked si vyberiem kalisok, aby som si ho vyplachla, tak stena vo vnutri moze byt od krvy. Inak vytiahnut mi ide tiez lahko, ale musim trosku stlacit tu spicku na konci kvoli podtlaku, ale ide to lahko..kalisok by mal byt umiestneny skoro az na konci, skor az pri vchode, takze ak si si tam tu stopicku nechala, teoreticky by ti mala trcat von. Normalne by som tam prst nestrcila a neobkruzila nim okolo kalisku. Nemala si ho v sebe moc hlboko? On sa neuklada to takej hlbky ako tampon. Kalisok ti musi vo vnutri dobre sediet, lebo by ti mohol pricviknut mocovu trubicu a mohla by si mat aj zapal mocaku

  • Mně teda kalíšek jentak při uvolnění vytáhnout lehce nejde. Je tam opravdu silný podtlak. Takže když ho chci vytáhnout, tak si taky musím poct zatlačením a pak vyrušit ten podtlak. Já to ruším zatlačením na kalíšek prstem ze strany. Když ale říkáš, že rozvinutý určitě je, tak nevím, no. Asi opravdu musíš vyzkoušet až na ostro, raději bych si vzale slipovku. :)

  • pockej az dorazi ms, kdyz to bude protekat tak porid vetsi..
    Barunka

  • asi si proste jen sikovna :-) ja poprve s vyndavanim dooost zapasila. skoro sem musela pro pomoc. ale ted mi de take lehce, mam tedy skoro celou stopku odstrihnutou, takze spise beru za dno.
    souhlasim s holkama, uvidis az s ms, proste si pro jistotu vem i vlozku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist