Menstruační kalíšek na noc

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47385 16.1.2012 10:44

Ahoj holky, prosím vás, jak to děláte s menstruačním kalíškem v noci? Teprve s tím začínám a učím se, vyndat ho je pro mě docela fuška, proto by mě zajímalo jak často je to potřeba, aby nevznikla nějaká infekce?
A stačí ho vyvařit každý den 1x?
Moc děkuji za odpovědi

Odpovědi správkyň témat

  • Ahojky,
    kalíšek vyvářím 1x/měsíc před MS. Jinak při vyndání vymyju teplo-horkou vodou z vodovodu. Pokud nemáš k dispozici umyvadlo na WC, použij k vytření toalpap nebo vlhčený ubrousek na dětké prdýlky. Poslední dobou ale nepožívám nic, je vyleji a zasunu.
    V noci: nejsilnější noc se před spaním napiju, abych se v půlce noci vzbudila na čůrání a vyleju kalíšek. Zasunu a vyleju až ráno. Jedna či dvě noci se takhle dají přežít. Pak zase ke konci kalíšek mít nemusíš. Je fakt, co říkají holky, že člověk neproteče, ale jak se zvedneš, už to letí :D...
    Zdar, zdar.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V kalíšku se nehromadí bakterie jako např. v tamponu, takže bych se žádné infekce nebála. Já osobě jsem trochu flákač, takže ho vyvařuju jen na konci MS a při další MS ho jen umyju pod horkou vodou. Takže ho vyvařuju tak 1x za měsíc a ne každý den, to by bylo ke zbláznění:D Když mám silnou MS, tak si na noc beru tampon, ale to je jen jedna noc, jinak mi další dny vydrží po celou noc, takže vyměňuju až ráno.

  • Ahoj, kalíšek určitě stačí vyvařit jen před každou MS, používám k tomu sterilizační tabletky. Z toho důvodu Ti stačí pouze 1 kalíšek. Vyjmout bys ho měla tak 1* za 12 hodin. Když mám slabou MS, či v noci, tak určitě ho nechávám tak dlouho. Já ten svůj kalíšek mám už pátým rokem a stále bez problémů. Na mykózy netrpím. Pokud není možnost ho vymít (třeba v přírodě a tak), jen jsem ho vylila a ničím nevytírala-přijde mi to tak lepší-do té vnitřní části ničím moc nezasahovat. No a v noci ho používám stejně jako přes den, akorát neměním-záleží ale na síle MS, většinou v noci je slabší, než přes den. 1. noc, kdy je MS nejsilnější, mívám s kalíškem také problém, postel většinou zůstane čistá, ale jak vstanu, musím co nejrychleji do sprchy, nepřišla jsem na důvod proč, protože při vyndání kalíšek je plný pouze tak z poloviny a jindy s protékáním problém nemám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist