Menstruační kalíšek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #81593 20.12.2012 9:09

Ahoj holky, je normální že po nasazení kalíšku, který se mi uvnitř rozbalí a po aplikaci na začátek pochvy mi zajede sám bůchví až kam daleko a ještě k tomu mi to protéká, aniž by byl plný?? četla jsem na něho samé kladné recenze, ale mě po osobní zkušenosti vůbec nenatchl.

Tak jsem vyzkoušela všechny polohy a různé způsoby nasazování, ale pořád mám ten samý problém. Kalíšek je z vnější strany suchý, jen ten silnější okraj kterým by nemělo nic protékat je pořád mokrý nevim kudy to teče ale špiní mě vložku kterou musim mít, aby nevznikl malér.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simea20.12.2012 11:52

    Ahoj, taky kalisek pouzivam. Nemuzu rict, ze bych se na MS tesila, ale diky kalisku je to o hodne prijemnejsi.. Nekolikrat se mi podarilo na nej i zapomenout.

    Pouzivam ho asi trictvrte roku a ze zacatku se mi obcas stavalo ze protekl. Rozvinuty byl, ale proste netesnil. Pak jsem ho zkusila zavadet o hodne niz nez tampon, stopku jsem usmikla hned pri prvnim pouziti. Jak pisou holky, zkus ho popotahnout nebo ja praktikuju to, ze ho dovnitr strcim tak ze dvou tretin, necham ho rozbalit a on zajede sam na spravne misto. Chce to cvik.

  • je to možné, že zajede, proto tam je také ta stopka, já ho mám naopak zase hrozně nízko a nikam nezajíždí a nesnesla jsem ani minimální stopku,.Je možné i protékání-obzvlášt´ v začátku užívání, také mi protékal, pokud je plně rozvinutý, zkusia bych si pohrát s jeho polohou-sklonem-v tom byl problém v začátcích u mě, když jsem zjistila, jak ho mám správně napolohovat, tak mi protékat přestal. Sice ho mám stále jakoby orientovaný podle návodu, ale musím mu dodat krapet opačnou tendenci-jako by podsunout, jako bych ho chtěla dát opačně nakloněný a tím ho i tak nějak zajistím o ohyb, ktarý se nachází u poševního vchodu, takže mi nevyjíždí (jak se mi před tím stávalo i při běžné chůzi), nevím, jestli se to váže k tomu, že mám opačně zakloněnou dělohu. Každopádně si zkus hrát s tím sklonem, mě to trvalo asi 3 cykly, než jsem to vychytala, ale od té doby ho používám už několik let a spokojenost maximální.

  • Tak to je zvláštní.Já ho také používám a jsem max.spokojená.Pokud ti protéká,je špatně zaveden.Zavádí se níž,než tampóny.Pokud má tendenci ti utíkat dál do pochvy,zkus ho potažením posunout níže.Já jsem měla v počátku problém,než jsem získala cvik,s rozvinutím.Pak je ještě možnost,jestli nemáš špatnou velikost,jelikož po rozvinutí,by měl zůstat tak jak je zaveden a necestovat.Já jsem po dvou porodech a mám M od MeLuny.

  • Verousek8920.12.2012 16:25

    kalíšek používám už přes rok a jsem moc spokojená. Ze začátku jsem měla také problém, že mi asi 2x protekl, i když jsem si myslela, že je zaveden správně, ale vina byla na mojí straně a myslím si, že u tebe je problém stejný. Musíš se naučit ho správně zavádět, pochopit jeho princip, najít si správnou polohu. Ujistit se, že opravdu na vnitřní stěnu přilne. Pokud ti správně přilne na stěnu, nemá jak zalézat dovnitř, já ho zavádím hodně nízko a nic takové, co popisuješ se mi ještě nestalo. Ze začátku je důležité se s ním naučit pracovat, pak už to půjde v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist