Menstruační kalendář

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36303 27.10.2011 14:32

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Je kalendář tady na womenzone spolehlivý? Myslím tím, jako když mám nepravidelnou menstruaci, jestli spolehlivě ukazuje plodné dny, ovulaci ...Nebo jestli to je jen přibližné.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Samozrejme, ze je to jen orientacni. Zadny program ti nevidi do vajecniku. ;-) Pokud bys mela pravidelny cyklus, je mozne, ze ti to sedet bude, mne to napriklad sedi, ale mne zavidi i kamaradky, ze jsem jak svycarske hodinky. :-) Pokud mas nepravidelny, zkus si kupovat testy, merit teplotu a delat si grafy, pozorovat hlen a cipek, ostatne tohle si vsechno muzes tady zapisovat.

  • Nejlepší bude,když si zároveň budeš měřit bazální teplotu, popř. si udělaš ovulační testíky :o)

  • pokud máš nepravidelný cyklus, tak jen měření BT ti ukáže, zda ovulace byla. hlen, ovu testy, čípek - to jsou ukazatele, že se chystá, ale nepotvrdí že opravdu byla. tyto pozitivní testy a příznaky můžeš mít několikrát než skutečná ovu bude. to kdy máš plodné dny se dá velmi orientačně vypočítat jako nejdelší cyklus -14 dní (obvyklá délka luteální fáze) = poslední plodný den, nejkratší cyklus - 19 (délka luteální fáze + 5 dní jako plodných před ovu) = první plodný den. ale je to opravdu jen velmi orientačně.

  • Verousek8927.10.2011 15:07

    Tento kalendář je při nepravidelném cyklu opravdu jen orientační. Při nepravidelném cyklu si budeš muset měřit BT nebo dělat ovulační testy, aby jsi to měla jistější. Já třeba mám cyklus pravidelný a podle tohoto kalendáře mi to sedí přesně tak, jak mi ukáže.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist