Maturita - Anglický jazyk nebo matematika?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #320769 11.5.2017 0:08

Ahoj, co byste si vybraly jako maturitní předmět? Matiku nebo Angličtinu? Já jsem nejspíš rozhodnutá pro Angličtinu, ale je fakt, že má tři testy a je tam potřeba víc procent než u matiky, ale u mě matika absolutně nejde. Poradíte? Kamarádka váhá úplně stejně.

  • 11.05.2017 15:32:21 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tady není s čím poradit. Zvolte to, kde jste si jistější, co vám jde líp. Přece nebudete volit podle toho, která strana bude mit větší zastoupení. Navíc většina lidí, co se zde pohybuje má už vzdělání dokončené a řeší se zde především početí, těhotenství a výchova dětí. Ale abych odpověděla na otázku. Já bych brala aj, ale jen proto, že na matiku jsem extrémně slabá. Držím palce, ať zkoušky zvládnete.

  • Úplně souhlasím. Když ti jde aj lépe tak není nad čím uvažovat ;-) byla jsem první ročník se zavedenou státní maturitou a polovina třídy uvažovala jako ty: "je to jen jeden test, to bude v pohodě" k maturitě na matematiku se přihlásilo 11 lidí a v prvním termínu odmaruroval 1 v opravném termínu 3. Takže jestli je matematika, oproti aj tvůj slabší článek tak je hloupost z toho maturovat. Vždy si zvol, to v čem si seš jistější;-)

  • pokud ti nejde matika, tak je to jasná volba a volila bych angličtinu.
    dcera zase uvažuje nad matikou, protože tu angličtinu/ruštinu zase tak moc nemusí a matika jí jde.

  • Pokud ti nejde matematika, tak je blbost z ní maturovat. Na tvém místě bych si vybrala angličtinu. Já jsem měla na výběr mezi matikou a němčinou a u mě byla jasná volba matika, protože jsem si dodělávala dálkově maturitu a ta mi přišla lehčí. Byly jsme první, kdo dělali státní maturitu.

  • marketaj11.5.2017 13:59

    Já skoro před 20 lety zvolila matiku, protože jsem si v ní víc věřila než v němčině, kterou jsem nesnášela aneb těžký život angličtinare v německé třídě.
    Zvol, to co ti je bližší a co v budoucnu využiješ. Mne se matika hodila kvůli VŠ.

  • Já maturuju letos a dala jsem si angličtinu, protože v matice jsem totálně nemožná. Sice jsem ještě neměla ústní zkoušku, ale písemný byly v pohodě a lepší než jsem čekala. Určitě nevybírej jen podle toho, že v matice máš jen jeden test a hotovo. Kamarádky si daly matiku a ani jedna neprošla, takže to zas taková prdel není. A to jsou na matiku nejlepší.

  • Můj kámoš matiku nedal 2x a pak se na to vykašlal a maturitu nemá. Já maturuju příští rok a matiku mám povinně (jsem na technický škole a náš obor jí má povinně od ředitele). Pak mám na výběr z angličtiny a fyziky. A určitě jdu na angličtinu. Sice mi taky moc nejde, ale fyziku bych se musela vyloženě naučit a musim tomu i rozumět, plus hromada vzorečků. Což je trochu podobný matice. Ale je to na tobě, já bych si vybrala to, co mi jde líp a v čem jsem si jistější. :) Takže v tvým případě asi angličtina. Taky záleží, jestli jdeš na vysokou a na jakou, co se ti bude hodit víc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist