Mateřství,podrážděnost,hádky,pocity proč?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #64645 19.8.2012 9:23

dobrý den milé maminky womenzone mám takový problém nevím jak se pořádně s ním vypořádat máme chlapečka který má dva měsíce a s jeho tatínkem si začínám "jakoby" nerozumnět neustále se hádáme není den kdybychom na sebe nehodili nějakou blbou otázku nebo jenom se nepodráždily nebo si nenadávali a nevyčítali si určité věci.. s malým je mi dobře o malého kolikrát nemá zájem celý den už nevím kudy kam :-( sou to jen hádky hádky a nadávky je mi dobře když sem s malým sama docela si odpočnu nevím čím to je s chlapem sem 4 roky a dva měsíce :-( nebo je to jen dočasné taková hormonální bouře?Kolikrát při hádce padnou slova jako že odejde a pod a já na něj jen ať jde je to snad normální?Mám děsně smíšené pocity on si myslí když vysaje doma celý byt umyje nádobí že už nemusí nic dělat chápu když příjde z práce unavený ale já sem od rána taky unavená a on si jde lehnout zatím co já chovám drndám a chodím ven s malým.Od jeho narození nebyl s naším broučkem ani jednou venku sám?vím že není žádná rada musíme to samy vyřešit ale nemáte to některé třeba taky tak?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já spíš než úkolování manžela, bych si domluvila na pár hodin hlídání a vyrazila s manželem na nějakou "udobřovací" akci (večeře...). Tam se vykašlala na každodení starosti a jen byla se svým mužem. Zakázala bych si hádky a snažila bych se jim předcházet. Nejdříve musíte zlepšit ovzduší obecně a pak teprve začít řešit problémy mezi Vámi. Chlap to taky nemá lehké! Říkej si zabezpečuje rodinu - má právo být unavený. Ber v potaz také to, že může "žárlit" na malého (že už se mu tolik nevěnuješ jako před dítětem...).




  • To se maminkam se synky stava. Zatomco u devcatek, ktera jsou jis v takto malem veku schopny si omotat tatinky kolem prstu, chlapec dela to same mamince a tak se stava konkurentem vlastnimu otci.

    Jednoznacny souhlas s tim, z esi musis najit dostatek casu i pro muze a neuprednostnovat. Dobre tez je, dat si pauzu od obou a na hodinku vypadnout. Budes mit jednak cas sama pro sebe a budes moc i popremyslet, jak bajecneho muze vlastne mas a jak krasnyho kluka spolu budete vychovavat. Uz to, ze prijdes pozitivne naladena procisti vas vztah, nehlede na to, ze das muzi prostor komunikace se svym synem. Ta hra je i v tom, ze bude mit cas a prostor byt tatou, ono je to tezky, kdyz si clovek za to tehotesky obdobi namaluje, jak bude s deckem blbnout a dovadet a zatim mu tu v postylce lezi uvrneny skvrne.

    Jeste takovy typ, kdyz muz hrozi, ze "pujde" a ty ho pobidnes, je to jako bys mu primo rekla, vsak ja uz te tedko nepotrebuju, kdyz mam prte. Proto se drz a kdyz uvidis, ze smerujete k hadce, snaz se, aby on sam k temtop slovum nenasel cestu.

  • Můj příběh: manželé jsme 5 let, o dítě jsme se snažili skoro 3 roky, až se povedlo po umělém oplodnění. Když byly malému 3 měsíce, tak z mého manžela vypadlo, že už se mnou nechce být, má to v hlavě už delší domu a sebral se a odešel....Já nic netušila, žádný problém, hádky, nic. On to řešil v sobě a když se odhodlal to říct, tak už to dál nechce řešit, má to vyřešené. :-( Ani jsem nedostala šanci to nějak zkusit napravit a nevím co bylo špatně.
    Za synem chodí na návštěvy (kamarádka říká jako do ZOO)... Pomůže mi na zahradě, občas vykoupe malýho nebo ho vezme ven, ale to jen když já potřebuju něco vyřídit a poprosím ho, ale jinak nic. Takže jsem na všechno sama a někdy je to dost namáhavé a je mi z toho smutno, takhle jsem si to nepředstavovala, ale zase synek je úžasněj a šikovnej a je to sluníčko usměvané, tak si nestěžuju, jsem ráda, že ho mám, jen je mi líto, že asi nikdy nebude mít sourozence.
    Tak se snaž to napravit, ať o něj nepřijdeš, je to takové smutné být s malým miminkem sama. Držím pakce.

  • vis ono je to tezky, dite vzdycky ten vztah zmeni!! Co by jsi od nej chtela, nebo v cem ti vadi?? Je jasne,ze mas jeste pobourene hormony,ale je dulezite si to srovnat a treba i zbytecne nevyvolavat hadku. Pises,ze ti pomaha vysat a umyt nadobí, co ja bych za to dala. Ja ti jen napisu jak je to u nas aby jsi v tom nebyla sama,ze to neklape. Mame rocniho chlapecka a muj chodi do prace a jakmile prijde tak lehne pred TV a cumi, vzdycky davaji nejaky sport nebo neco z prirody,vzdy je na co se divat a hlavne aby mel klid, do toho chce teple jidlo,varim kazdy den. Rano ma snidani pod nosem a kdyz nenachystam svacinu tak frfle,ze co si neudela nema. Nedavno me zacal vycitat,ze on vydelava a ja se mam starat. Samo trikrat tydne chodi za konickem a dvakrat do hospody. Takze v tom nejsi sama. Nech to tedka byt at se ti ustali hormony, pak to urcite budes videt jinak. Ale je blbe,ze ti vyhrozuje,ze odejde, to se mi nezda.

  • Ahojky, tak my jsme na tom podobně jako ty:-( s manželem jsme 4roky, malej má skoro 6týdnů, ale od porodu si absolutně vůbec nerozumíme:-(je od rána do večera v práci a pak malýho okoupem a jdem spát,ani si nepovykládáme ani dobrou noc,prostě nic...ani nevím kdy naposled jsem dostala pusu...3x týdně chodí trénovat, poté samozřejmě na pivo a já mám malýho na krku 24hodin denně:-(taky už jsem navrhovala večeři,jenže prostě nemá čas a hlavně on bera vše s humorem,nic jej netrápí a když se mu snažím něco vysvětlit,tak se mi vysměje...připadám si jak totální magor.určotě v tom nejsi sama a věřím že je nás takovch víc...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist