Mast na hojení jizvy po porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177537 3.7.2017 15:21

Ahojte holky .. mazala jste si nektera (ktera mela po porodu zasitej spodek) spodek neakou mastickou aby se lepe hojilo?? Jsem skoro 3 tydny po porodu a porad nemuzu poradne chodit a navic z vlozek to mam i opruzely :/ dekuji za radu

  • 03.07.2017 18:28:09 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 03.07.2017 16:27:44 - Bývalá uživatelka #92984 změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na čerstvé šití nic, ale takhle pár týdnů po je dobrá Cicatridina. Je to teda hnusně drahý, ale pomohla mi moc - jak na šití, které se nechtělo dohojit, tak na bolavé bradavky.

  • sisterrys3.7.2017 15:28

    Nemazala jsem, ale prý je dobrý gel z dubové kury nebo oplachy z dubové kúry. Na ty jsem se chystala, ale nakonec mě museli presivat, tak jsem si koupila wobenzym. Pokud už nekrvacis, tak bych se na vložky vykašlala a používala intimky nebo porodnicky. Ty jsem používala celou dobu, vložky s kridylky bych nesnesla, taky by mi dorasovaly nohy. Ty mazni bepanthenem nebo sudocremem.

  • Kup si dubovou kůru, udělej si odvar a 2x denně si bud udělej sedavou koupel nebo si to přelij do flašky od rájecu-jak to má ten vršek s pítkem a když půjdeš na wc tak si spodek tím ošplouchni. Já to tak dělala už v porodnici :-) pokud tě trápí opruzeniny z vložek, prostě si jdi spodek několikrtá za den umýt ( já používala antibakteriální lactacyd) a jen trošku se namaž krémem na opruzeniny od dítka :-) Pokud už moc nekrvácíš, tak si dej intimku nebo tenčí vložku a hodně větrat :-)

  • Já mazala chladivým gelem na hráz od Nobilis - mythra myslím, je ryze přírodní, pomohl okamžitě, neopruzuje, stačí čárnout, použila jsem jen čtvrtku, opravdu se nevypotřebuje rychle, naopak - můžu za symbolickou cenu prodat. Za 90,- i s poštovným, přidala bych k tomu klidně canpol vložky 35cm, které už nevyužívám. Pokud byste měla zájem, napište.

  • za sebe taky doporučuju Cicatridinu, já používala čípky bo jsem se natrhla až "kamsi", ale měla by být i mast. moje gyndr. to doporučovala používat klidně hned po porodu už v šestinedělí. osobně mám zkušenost, že pomohla i s dva roky starou jizvou. je to teda fakt šíleně drahý, ale podle mě to stálo za to. a na opruzení ze svý zkušenosti doporučím látkový vložky s flísem (dělají se i s PUL zátěrem ale z těch jsem měla taky problém s opruzením). nikdy by mě nenapadlo, že budu používat látkový vložky, ale na to šestinedělí jsem za ně byla fakt ráda právě kvůli jizvě a mají i nádherný design:-) a po šestinedělí jsem se vrátila ke svýmu milovanýmu kalíšku;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 494 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist