Masáž hráze

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41883 10.8.2011 9:22

ahoj holky, dělali jste masáž hráze a od kterého týdne těhu? a pomohlo vám to při porodu nějak?
My jsme začali masírovat tento týden... .-) Vím že někdo může zkoušet cokoliv a nic mu nepomůže a někdo zase nedělá nic a porod má jednoduchej a bez nástřihu. Tak mě jen zajímají vaše zkušenosti?

díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, masáž hráze jsem nedělala a jsem bez nástřihu. Ale rodila jsem už po třetí, podruhé to bylo taky bez masáže a bez nástřihu a poprvé jsem o nějaké masáži neměla ani ponětí a měla jsem nástřih, ale to tenkrát dělali automaticky. Přeju rychlý a bezproblémový porod :-)

  • Masírovala jsem hráz před prvním i druhým porodem, od 36tt, ráno a večer po 10 minutách. A 2x jsem byla nastřižená, a to dokonce dost. Teď potřetí jsem se na to vykašlala, nastřižená jsem byla taky, ale jen minimálně. Takže za mě jsou to vyhozený prachy.

  • Martasek8910.8.2011 14:20

    Já masírovala jen občas, nevím, zda to bylo tím, ale nastřižená jsem byla - malá taky měla 3840g a 52cm, takže by mi to nejspíše stejně nepomohlo, ale olejík jsem měla přímo na hráz a vyhozené peníze to nebyly - s manželem jsme si tím občas masírovali záda :D

  • Ahoj, já jsem poctivě masírovala, pila maliníkovo-jahodníkovo-ostružiníkový čaj v poměru 2-1-1 díl, jedla lněné semínko, cvičila Kegellovy cviky a používala cvičební pomůcku epi-no, díky které jsem byla i před porodem více psychicky klidná a věřila jsem, že to během porodu zvládnu. Jsem prvorodička, bez jakéhokoliv poranění. Ale...paní doktorka mi po porodu, ačkoliv všechny tyto metody zná mi řekla, že jsem měla při porodu celkovou připravenost porodních cest, mám dobrou elasticitu - což se mimo jiné dá i malinko předvídat podle toho jak reaguje tvoje pokožka na zvětšující se bříško - máš-li či nemáš strie a jak spolupracuješ při porodu, protože to je klíčové. Doktorka mi řekla, že jsem nebyl hysterická, perfektně spolupracovala a na prvorodičku to byl prý perfektní výkon, protože jsem přesně reagovala na pokyny. Takže do dnes nevím, zda-li za to mohla příprava, nebo psychická pohoda a připravenost mých porodních cest. Jinak se vším, co jsem výše zmínila, jsem začala v 36 tt.

  • Ahoj, já to teď také hodně řeším. Byla jsme rozhodnutá, že budu poctivě masírovat každý den a pít maliník. V pondělí jsem byla na předporodním kurzu a tam přišla řeč i na toto téma. Porodní asistentka u které jsme byli masáž úplně nedoporučuje, samozřejmě je to každého věc... není prokázané, že masáž zabrání nástřihu, jak už jste tu psaly někdo nemasíruje, porodí bez nástřihu a naopak. Hlavní věc je, že masáž není vhodná pro každého např. pro ty, které v těhu trpí na mykózy a kvasinky, což se mě dost týká, protože s tím bojuju téměř od začátku těhu. Navíc je to podle ní zbytečné zasahování "dovnitř" a riziko zanesení nějaké infekce. Pití maliníku je ten samý případ, také není nic prokázaného, ale je to v podstatě neškodné. Tak začnu asi jen s tím maliníkem......

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 616 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist