Manduca ve 3. měsících

Otázku položila: dancewomen 4.1.2016 18:09

Ahoj holky, jdu si pro Vaše zkušenosti. Mám doma nosítko manducu, je na něm psáno, že se může od 3,5 kg, ale tak brzo jsem do něj malého dávat nechtěla. Nyní má malý 3 měsíce a 5750g, hlavičku už začíná držet už pase koníky, ale pořád to není 100%. Mám mít ještě obavy nebo ho už můžu začít normálně nosit? Děkuji za rady!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A proč by jsi nemohla?Určitě můžeš,Manduca má regulaci na výšku a tím pádem můžeš mít hlavičku pěkně jakoby fixovanou :-) Já malou nosila semtam od dvou měsíců a to hlavičku nedržela,měla ji opřenou o mě.

  • Elfen4.1.2016 19:15

    Určitě můžeš v pohodě nosit. Ono by to mimčo mělo mít nahoře asi do poloviny hlavičky - pokud je menší tak i výš - a pak hlavička nemá kam spadnout. Navíc tím jak máš manducu na sobě, tak bude mít dítko hlavičku opřenou o tvojí hruď. Já nosila i dřív a bez problémů;-)

  • Urtica5.1.2016 7:25

    Názory se velmi různí...nicméně je dobré vědět, že nejde jen o fixování hlavičky,ale také o to, že hlavička je těžká a svou vahou zatěžuje páteř - tento tlak může způsobit problémy ne třeba teď, ale v budoucnu.
    Kiedroňová v "Něžné náruči rodičů" doporučuje vertikální nošení až od 9 měsíců věku - zhruba od doby, kdy se dítko samo posadí, s tím, že teprv v té době je páteř schopna hlavičku plně unést. Moje kamarádka - dětská zdravotní sestra - používala manducu občas - od půl roku věku. Na rehabilitacích (chodili jsme od 3. měsíce) nám bylo zdůrazňováno. že vertikální nosítka v žádném případě nepoužívat, pokud nechcem malé do budoucna zadělat na skoliozu...takže osobně bych s tím ještě počkala.
    Jinak, my zezačátku používali babyvak a existují i kolébkové úvazy v šátku - jen je třeba se to naučit.

  • Manduca je velice výborné rozhodnutí a dejte si pozor na nošení ve visítkách jako jsou babybjorn chicco, ...
    Manduca má i novorozeneckou vložku a tím docílíte pocite "M" a zakulacených zad. Hlavička musí být určitě zapřená a doporučuji otáček ze strany na stranu. Manduca je však lepší až od uk. 4m protože je na malinké detičky velká
    Šátek není problém a naučila byste se to. Jde jen o cvik a nenechat se odradit a obrnit se proti lidem co budou mít zlé řeči. Já syna nosím v šátku ve vertikální poloze od 5tt.
    Hlavně si prosím dejte pozor na informace, které uveřejňuje paní Kiedroňová. To je úplná blbka, nejraději by všechny děti strkala jen do peřinek. Určitě doporučuji se neřídit jejími radami.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 576 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist