Maminkou ve 20 letech

Otázku položila: Bývalá uživatelka #57961 22.4.2013 22:48

Ahoj holky :)

abych zde přiblížila svoji situaci. Mám partnera, jsme spolu krátce, ale opravdu se milujeme a rozumíme si natolik ... je to jako bychom se znali mnohem déle. Vždy jsem byla pevně rozhodnutá, že chci dítě až za 10 let (momentálně je mi 20let), S přítelem jsem však změnila názor, vím že bude skvělý otec a chci s ním mít dítě. Povolila jsem ... nejdříve jsem mu slíbila po svatbě, kterou plánuje na příští rok. Nakonec však chce dítě čím dál tím dřív, usmlouval mě na měsíce .. Slíbila jsem mu, že na mimi začneme pracovat již v září 2013. Vím, že dítě s ním chci, přesto mám obavy ... být maminkou ve 20 a svobodná ... ? Jaké na to máte názory?

Moc Vám děkuji za názory :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky měla jsem stejný názor a situaci jako ty, a dopadlo to špatně. Jsem těhule a jsem sama. Zamilovanost vyprchala. Tak držím palce at ti to dopadne dobře ;-)

  • petulinkaa1323.4.2013 9:39

    O vek nejde,ve 20ti byt matkou muzes,spis by me vadilo tou svobodnou,ja tvrdim jedno,pokud prijdou deti,meli by prijit do uplny rodiny,hlavne nemit svatbu kvuli tomu,takze te chapu proc az po svatbe.

  • Pokud jste schopni se o sebe a o dítě postarat sami a dobře, tak věk problém není.
    Ovšem: Když tak moc chce dítě, tak by neměl mít problém si tě vzít. A tím myslím PŘED otěhotněním, PŘED začátkem snažení. Ona je to taková pěkná zkouška charakteru. Takových případů, kdy chlap škemral o dítě a zdrhnul už během těhotenství, jsem viděla opravdu hodně. Navíc pokud jste spolu krátce, tak za vás myslí feromony, nemáte ověřeno, jak se partner chová v různých životních situacích atd... Pokud tě opravdu miluje, tak si tě vezme ještě předtím, než vysadíš HA. Navrhni mu to a uvidíš, jak se zachová - jestli potvrdí, že je opravdu tak báječný, nebo jestli ti sejme růžové brýle.
    A poslouchej svůj rozum - sama vypadáš, že si jistá nejsi, že to je to nejlepší. Věř mi, že z náhlé záplavy citů člověk může chtít leccos, ale jen čas prověří, zda to bylo nebo nebylo správné rozhodnutí... dej tomu čas alespoň několik měsíců, poznáte se trochu víc, uvidíš.

  • Já jsem svobodná, dvacetiletá, s přítelem jsem 4 roky a čekáme spolu holčičku. Svatbu zatím v žádném případě neplánujeme. Myslím, že se hodí říct, co člověk, to názor. :) O věk podle mého nejde, jde především o to, jestli svému příteli a vztahu, co spolu máte věříš natolik, že jsi ochotná na miminko přistoupit. Může se stát cokoli. Nemusí vám to vyjít, ale také může, člověk dopředu nevidí. Takže poradím jen jedno. Kašli na názory ostatních a řiď se srdcem. :)

  • Martasek8922.4.2013 23:27

    Já rodila ve 22letech, těhu jsem byla ve 21letech, svatba taky tak. Svatba byla po 5,5 měsících chození, na mimi jsme se vrhli hned :) Svatba se plánovala a v tom jsme zjistili, že se nám po 4 měsících snažení zadařilo :) Takže věkově neřeším, klidně do toho jděte, máte-li finance, zázemí, atd :) Jinak nejsem zastánce svobodných rodičů, takže chcete-li mimi, klidně se vezměte, než porodíš :)

  • Když máte zázemí, vyděláváte a jsi si jistá že je to opravdu ten pravý a za 6 měsíců se nerozejdete, tak do toho jdi. Já měla ve 20ti letech obě svoje holky a skvěle jsem si to užila. A ted jsou jako moje sestry;-)

  • Pokud vyděláváte a máte kde bydlet tak v tom problém nevidím. Já otěhotněla měsíc před 21. A brali jsme se až když malému bylo asi 9 měsíců.

  • Souhlas s holkama. Pokud máte finance, kde bydlet, přítel je ten pravý a miminko chceš, tak do toho. Dvacet není nerozvážný věk, tak pokud se cítíš připravená, je pravý čas.

  • Jestli mu veříš a chceš s ním žít, tak do toho jdi. Co já bych za to dala, mít dítě ve Tvém věku. Bohužel tenkrát nebylo s kým a teď to vypadá, že jsem to prošvihla :-(

  • ahojky mě bude 19 let a čekám miminko a s přítelem jsme spolu rok a půl a nevadi mi to , že zatím nejsme svoji.

  • Souhlasím s ostatními. Pokud to tak opravdu cítíš a chcete to tak oba společně, tak nevidím problém. Já jsem tedy rozhodně zastáncem svatby a úplné rodiny. Nechtěla bych, aby moje dítě mělo jméno po příteli a já nic. Sama jsem otěhotněla ve 20 a porodila ve 21, taky jsem to prostě tak cítili, svatba byla cca ve 4 měsíci, kdy ještě nebylo nic vidět. Přeji hodně štěstí :-)

  • Ahojky mě bude za 5 měsíců 19 a už 2 měsíce se snažíme o miminko,s přítelem jsem od svých 15ti let a od 16 spolu bydlíme:-) A svoji taky zatím nejsme,to asi až potom jak bych otěhotněla :-)

  • venysek23.4.2013 10:34

    Pokud budete schopní se o miminko postarat, tak není problém ani ten nejmenší :-) A rozhodně chápu, že nechceš být svobodná matka, my jsme se brali loni v říjnu, když jsem byla ve 3. měsíci. Nebrali jsme se kvůli miminku, chtěli jsme se brát i tak, jen jsme to trochu urychlili, protože nebyl důvod to odkládat :-) A nebyl to problém, protože jsme měli malinkatou svatbu, o který nikdo předem nevěděl :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist