Máme malou dcerou, manžel stále není doma - jak to máte vy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #346939 22.8.2017 20:32

Ahoj holky, mám na vás dotaz, jak to funguje u vás doma. S manželem jsme spolu 6 let, z toho 3 roky jsme manželé a před půl rokem se nám konečně narodila naše vytoužená dcera. Teda aspoň jsem si myslela, že je vytoužená z obou stran. Každopádně, manžel už za dob našich začátků velký koníček posilovnu. Trávil v ní celé odpoledne po práci, nakonec si udělal kurz a sám začal v posilovně trénovat, a to i o víkendu. Už od začátku těhotenství, které se jevilo jako malý zázrak a ze kterého byl manžel podle všech nadšený, jsem manželovi říkala, že až se dcera narodí, bude to muset omezit, aby s námi mohl trávit více času. Manžel sliboval. Ale realita je úplně jiná. Od začátku září si nabral každý den tréninky a k tomu ještě jednou za 14 dní i víkendy. Takže jeho denní režim bude vypadat asi tak, že po tom, co odejde na šestou do práce a skončí cca kolem třetí, tak se staví na dvě hodiny domů. Z toho ale bude chtít chvíli odpočívat, chvíli kouknout na net, chvíli si dělat přípravu pro klienty do fitka, a pak zase zmizí a dojede domů kolem osmé večer. A k tomu teda ještě ta jedna sobota za 14 dní. Takže doma skoro nebude. Bydlíme ve městě, kde skoro nikoho neznám ani já, ani manžel. Šli jsme sem jen kvůli manželově práci. Oboje rodiče máme ve stejném městě 200 km od nás.
Když jsem zjistila, jaký bude mít manžel od září rozvrh, hrozně jsem se naštvala. Řekla jsem mu, že takhle si rodinný život rozhodně nepředstavuji, že tady nemám s malou co dělat, že budeme doma pořád samy atd. Samozřejmě jsme se pohádali a jeho jedinými argumenty bylo, že on za to přece má peníze (dělá to skoro zadarmo!) a když já nechodím do práce, tak se to bude hodit. A že mu mám ještě poděkovat, že si vzal tréninků míň, než všichni ostatní. A skončilo to tím, že jsem řekla, ať tedy počítá s tím, že dokud nebude nebude víc doma, další dítě ani náhodou (i když bychom oba moc chtěli další) a že každý prostě minimálně jednou za měsíc odjedu i s dcerou k rodičům a budu tam přes celý týden i předcházející a nadcházející víkend, abych se z toho nezbláznila. A jediná manželova reakce byla, ať se tam teda odstěhuju, že on bude jezdit na víkend, když ho náhodou bude mít volnej...
Možná jsem reagovala dost ukvapeně, nevím. Jak to máte vy? Jak bývají vaši chlapi doma? A jak byste reagovali na mém místě?
Moc děkuji za rady!

Zapomněla jsem dodat, že navíc bydlíme v 5. patře bez výtahu a nemám k dispozici auto (manžel s ním jezdí do práce).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, u nás je ot skoro totéž, akorát manžel má na starosti více práce kvůli rekonstrukci domu, abychom měli kam ty dětičky dát. Čekáme druhátko a manžela jsme nejdýl neviěla tři týdny v kuse, z roho dva týdny jsem byla u rodičů a chápu i tvé rozhodnutí jet za rodičema a nebýt sama doma s malou. Já z toho občas šílím a podepisuje se to i na synovi. I přes kdejaký program, když se tady mihne manžel-tatínek, tak je malý ukřičený a chce být za každou cenu s tatínkem. Je to o to náročnějčí, že manžel dělá i víkendy a neděle slušně prospí. Jsem celý týden bez hlídání s klučíkem na vesničce, kde se mi sice líbí, ale nikoho neznám. Každý tady má dvorek a tím to asi hasne. Takže když jdu s malým na hřiště, tak je tam vzduchoprázdno a dost mě to mrzí. Když jsme u našich, tak malej ožije a je o dost veselejším batoletem, než tady doma, kde na něj nemá čas nikdo. Jasně že jsme na manžela hodně naštavaná, protože jsem po porodu neočekávala, že tu zůstanu na barák, zahradu a syna sama. A teď když se blíží druhý porod se děsím ještě víc toho, jak budu fungovat s e dvěmi dětmi. Je pravdou, že jsme teď víceméně pasivní,pokud je manžel doma, nechávám mu syna napospas, protože mě malý nechce a když ho chci jen držet v náručí, hned běží za tatínkem. Říkám si, že tohle období skončí a nebude to napořád. O tom, že jsem nekonečně sama doma mohl by povolit od práce aspoň ještě o sobotách, mluvím pořád. Kdo chce mít taky doma strhanýho chlapa, ale holt se uklidňuju, že ten barák bude co nejdřív hotový a nakonec bude mít i víc času.

  • Je to sobec. Asi bych se ho zeptala, proč si vůbec pořizoval rodinu, s takovým přístupem. Určitě bych vydupala mít k dispozici auto, alespoň některé dna v týdnu. Budeš chtít jít s dcerkou třeba na kurzy plavání nebo nějaké cvičení nebo aby sis mohla zajít na nákup a neohlížet se pořád na autobusy.
    Takového chlapa nezávidím, ale třeba příjde časem k sobě.

  • Tak je fakt, že by mě to štvalo, má to už vcelku hodně nabité, ale třeba chce skloubit příjemné s užitečným a opravdu se tak i snaží vás zajistit. Já jsem manřelovi také trochu osekala rozvrh jeho koníčků (máme už tři děti v rozmezí 4 let, nejmladší má měsíc :-D ) a teď navíc taky spravujeme domeček, přičemž manžel na něm dělá skoro sám a vrací se domů třeba v šest večer a později.
    Snažila bych se na něm vymámit ještě jedno volné odpoledne v týdnu nebo zrušit tu sobotu, s tím, že teda tu každou druhou volnou sobotu a v neděli se bude bezvýhradně věnovat vám, podniknete výlet, odpolední nákup v obchoďáku, kdy on třeba bude s malou a ty si vyjedeš na nákupy. Ono jedno dítě je ještě v pohodě, ale se dvěma a víc už je to na houby, když jsi na to sama.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist