Mám strach, že se zamiluje do jiné

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194891 21.7.2019 5:12

Bude mi 15. Po létě jdu do 9.třidy. Můj bývalý kamarád z 9 odchází na SŠ. Mám ho moc ráda a je to skvělý kámarád. Ale tak trochu jsem se do něj zamilovala a on do m také. Jene se bojím, že na mě zapomene. Teď kolem sebe bude mít krásný a starší holky a na mě zapomene. Nemáte radu, nebo alespoň pár milých slov zkrátka podporu? Je mi fakt na nic a je mi do pláče(nepiště mi, že jsem na to ještě malá, svým citům bohužel neporučím,děkuji)

  • 21.07.2019 12:33:12 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 21.07.2019 12:33:12 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik21.7.2019 8:14

    Ahoj, teď se ti to zdá jako velká tragédie, ale počkej za rok. Také půjdeš na střední. Budou tam starší a pěkní kluci a kdo na toho kamaráda zapomeneš, budeš ty. A jak se říká, čas vše vyléčí.

  • Pokud jste do sebe zamilovani navzajem, nevidim duvod proc byste na sebe meli zapominat ;-)
    Kdyz budete mit spolu byt tak vam v tom holky nezabrani.
    A kdyby nahodou... Nesmutni. Na svete je tolik chlapu, ne kazdy clovek musi zustat se svou prvni laskou. ;)

  • Určitě nejsi malá - na na takové pocity. Strach ze ztráty milovaného člověka - to je silný pocit, a prožívají ho velmi intenzivně i dospělí. Důležité je uvědomit si, že to, zda se Tvůj kluk zakouká jinde, není něco, co můžeš přímo ovlivnit. Člověk si nikdy nemůže být zcela jistý, že ho ten druhý neopustí. Je to něco, co nemáme pod kontrolou - a ten druhý to s námi má stejně. Je potřeba naučit se to přijmout, dát druhému prostor a nesnažit se ho omezovat - protože právě snaha o kontrolu a omezování může být nakonec to, co druhého odežene. Užívej si vztah dokud tu je - možná je jen na pár týdnů, možná na celý život, ale nemá smysl trápit se tím dopředu. Pokud je to to pravé, tak přechod na jinou školu Vás dva jistě neohrozí a pokud ano - pak to nebyl ten pravý a čeká na Tebe někdo lepší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist