Mám pocit že mě máma nesnáší..

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183343 19.12.2018 15:04

Ahoj..Prosila bych o rychlé názory vaše na toto,co vám napíšu. Nemám se komu dospělému svěřit.. Moje mamka to asi semnou nezvládá.. Ano,je mi 15 a nejspíše se mnou hormony válčejí.. Nechodím do školy.. jsem záškolák a sama nějaký extrémně důvod nemám.. ano, tohle se nedělá a absolutně všechny důsledky očekavám. Čekala jsem že dostanu zaracha ven,odebere mi mobil,seřve mne a že třeba mě zmlátí. Ale aby mi máma řekla že si přeje abych ,,chcípla",že jsem p*ča, zm*d.. že ať si chcípnu hlady někde.. Vánoce trávit se mnou nechce, a nechce mě ani doma..Chtěla bych jít sama do nějakého ústavu.. Třeba do výchovného.. Poraďte mi co mám dělat prosím... Vím že je to moje chyba..

  • 19.12.2018 17:35:37 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Miluješ mamu... Ale pritom jej veľmi ubližuješ a si prekvapená, že stratila nervy? V tvojom veku by si už mala začať rozumieť, čo je to zodpovednosť. Začni sa snažiť a ukáž mame, že to s tebou ešte má zmysel. My sme s mamou mali tiež ťažký vzťah, ona je perfekcionistka a až keď už som ja povedala, že dosť, stačilo, až vtedy sme akoby urobili hrubú čiaru. Odvtedy to klape, pritom mám tiež stále v pamäti jednu naozaj hnusnú vetu, ale neriešim, idem ďalej. Niekedy to musí zájsť do extrému, aby sa vzťah vyčistil a mohlo sa začať nanovo... ;-)

  • interstellar19.12.2018 15:16

    To je mi líto. Zkus se ve škole zeptat třídní učitelky nebo výchovného poradce, určitě ti pomůžou. Nebo zavolej na linku bezpečí.

  • buccaneerka219.12.2018 15:44

    Do výchovného ústavu tě musí chtít dát mamka a musí být ochotná to platit. Není to tak snadné, jak se zdá. Měla jsem ve třídě patnáctiletou záškolačku a trvalo dva a půl roku, než se dostala do střediska výchovné péče. Ale tam k tomu záškoláctví byly i krádeže, lži, útěky z domu, nocování u přítele apod.
    Jinak v těch ústavech není moc místo, ale kdyby ses tam na žádost mamky dostala, určitě to do Vánoc nestihnete vyřídit.
    Co raději změnit chování a začít normálně chodit do školy, mamce se omluvit, připravit ji dárek, i kdyby nebyl stromeček a večeře na Štědrý den? Změnit se musíš v první řadě ty. Nečekej, že tě zavřou někam do ústavu a budeš mít od všeho pokoj. Tam bys teprve viděla, co je to režim.

  • Francy19.12.2018 17:51

    Máma je taky člověk a evidentně jí došla trpělivost, nedivím se pokud má doma někoho jako jsi ty. Prostě jí ruply nervy. Ráda by sis s ní promluvila, ale řekla bych, že je pozdě. Nezbývá než začít sekat latinu, chodit do školy a snažit se. Víc než slova máma ocení, to jak změníš svoje chování. A nemysli si, v pasťáku je to dost drsný..

  • Ahoj, rozhodně to není tvoje chyba, jak se k tobě máma chová. Opravdu nemáš nějaké jiné příbuzné, taťku, babičku, někoho, se kterým máš dobrý vztah, se kterým by sis o tomhle mohla promluvit? Rozhodně bys to měla řešit. Když sama víš, že je chodit za školu špatné, tak se to snaž, co nejvíce omezit a chodit do ní. Rodiče jsou povinní se o své děti starat po tu dobu, co studují. Takže být tebou, tak chodím do té školy, protože tě kvůli absenci nemusí nechat dostudovat a v okamžiku, kdy budeš mít 18, tak tvá máma tě může vyhodit z domu. Pokud opravdu nemáš příbuzné, kteří by se o tebe postarali, tak by ses měla o svoji budoucnost začít starat. Není to pěkné, ale za pár let budeš dospělá a musíš o ní přemýšlet,hlavně když víš, že tvoje máma s tebou nemá dobrý vztah.

  • sono219.12.2018 21:51

    Mama by toto povedať nemala, ale ty by si nemala tiež robiť takéto veci. Čo tak si s ňou sadnúť, porozprávať sa. Úprimne oľutovať. Výchova detí je nesmierne ťažká, uvidíš sama. Mám 2 ročné dievča vytúžené, ale niekedy nevládzem čo ma mma všetko skúša a to nerobí ako myslím, že tomu ešte nechápe, že to je okolo nej veľmi vyčerpávajúce. Ty to robíš a vieš, že to je zle. Oto je to horšie.
    Chceš ísť ústavu? To ta obdivujem. Čo tam chceš robiť prosím ťa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist