Mám nárok na nějaké dávky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #390809 11.12.2018 16:39

Dobrý den, mám takový složitější dotaz :( jsem na rodičovské dovolené s 2 letým prckem a další čekám, TP únor 2019, jde mi o to, že otec dětí od nás odešel (nebyli jsme manželé) na kluka neplatí ( podané trestní oznámení) a odmítá otcovství u druhého dítěte. Mě jde hlavně o to, abychom měli z čeho žít, rodičovskou beru 7600, nájem 5500 a energie 2600, takže to mi rodicak nepokryje a já jsem závislá na finanční pomoci moji rodiny, což nechci. Paní na sociálce mě dost nehezky odbyla s tím, že si mám vše najít na jejich stránkách a vyplnit žádosti a poté prijit.. Já si ale sama nevím rady s tím, na co vše mám nárok a co vše vyplnit. Našel by se tu prosím někdo, kdo by mi poradil, nejlépe poslal třeba konkretni seznam příspěvků o které mohu žádat (mám na ně nárok) a poslal odkaz na formuláře? Předem Vám všem moc děkuji

  • 11.12.2018 18:47:15 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 11.12.2018 18:47:15 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud vas pracovnice takhle odbyla, jiste ma nadrizenou ktere to je treba rict. Ta pracovnice tam je od toho, aby vam vse vysvetlila a dala potrebne formulare.A to klidne i opakovane;-)

  • Nevím jak jste na tom s trvalým bydlištěm ale pokud ho máte společné jen vy a děti pak je možno žádat příspěvek na bydlení. ten byste dostala po doložení příjmu - mateřskou nemusíte, https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit.jsp

    Nenechte se na úřadě odbýt, oni to zkoušejí , aby ten kdo pomoct nutně nepotřebuje, už nepřišel. Je fajn vzít si formuláře od nich domů a vyplnit to co víte, tj jméno bydlíště apod. Já do příjmu vypisovala také výživné - mé čestné prohlášení, kolik mi ex dává. Dále dokládáte tři měsíce zpetně zaplacený nájem + služby, já nosila sipo + výpis z účtu že platba proběhla. Dále se po novu tuším dokládá hlášení počtu a jmen osob, které jsou přihlášené k pobytu na dané adrese. Každé tři měsíce vše dokládáte. S ostatnímui příspěvky či přídavky neporadím neb nemám zkušenost ( chtěla jsem žádat i přídavky na děti ale to mě paní na účřadě odbyla, že tady jsem narazila - musela bych řešit soudně výživné nebo určení péče nebo co. už ani nevím)

  • blackmary11.12.2018 17:22

    Můžete požádat o hmotnou nouzi tam se dokládá měsíčně náklady na domácnost a pak můžete požádat zároveň o příspěvek na bydlení a doplatek na bydlení..ten se doklada co 3 měsíce a máte to společně s přídavky na dítě. U toho druhého je na to tiskopis kde vypisete kde co kolik platíte a u nás se tím Teva přibližně nahá na ÚP že třeba se to zkontroluje než to jde ofiko referentkam..je to trochu složitější napoprvé...je důležité mít sebou všechny podklady co se týká výživneho na dítě,že je podané trestní oznámení kolik jsou vaše životní náklady,takže mít nájemní smlouvu, evidenční list od bytu kde je rozepsané kolik se za co platí .

  • blackmary11.12.2018 17:24

    :-D třeba pomáhá..ta autokorekce:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist