Magnezium v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25533 6.5.2011 17:26

Ahojte holky, zase mám dotaz. Psala jsem mojí gynekoložce o tom, že mám občasné pobolívání v podbříšku, tedy spíše na jedné straně. A ona mi doporučila užívání Magnezia 500 mg a to až 3 x denně. Což se mi zdá hodně. Jsem v 11 týdnu těhotenství. Koupila jsem si Magnezium 250 mg, ale přijde mi zbytečné ho užívat, protože co tak slyším, tak to pobolívání je časté, prý jak se roztahuje děloha. Co myslíte? Děkuji za odpověď.

Děkuju holky, tak já ho raději zatím brát nebudu. Také se mě to právě zdálo zbytečné.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já magnezko užívám, tvrdlo mi hodně břicho a měla sjem křeče v nohách, pomohlo mi a jsem za to moc ráda, takže pokud ti bude dělat dobře, tak si ho klidně dej, jen si nemyslím, že by bylo magnezko od bolesti....

  • Jestli ti doporučila Magnesii Lactici 500, tak tam je sotva 50mg hořčíku, takže klidně 3krát denně můžeš užívat...Pokud sis koupila Hořčík 250mg, tak stačí 1 tbl. denně...Není to jen na tvrdnutí břicha, ale je to i na různé křeče, stahy, bolesti, obzvlášť dobře zabírá s léky na bolest typu Paralen, Brufen atd. a to zjm. mimo těhotenství...a nebo i bez nich v těhotenství ;-)

  • Asi bych brala těch 250 jen obden, jinak pobolívání v podbříšku je normální, tělo se připravuje na těhotenství. Jsem v 16. týdnu, a občasné popíchnutí je normální, ale bolest jako taková by to být neměla, to bych pak doporučila si s gyn. promluvit přímo ;-) držím palce :-)

  • já bych ho nebrala.. co vím magnesko je na tvrdnutí břicha a ne na bolení.. ale oni to předepisou těm těhulím snad jen tak.. bolest je fakt normální a mě doprovázela celé těhu:-)

  • Ahoj,
    já bych ho takhle na začátku nejedla vůbec. To, že to bolí je úplně normální a není potřeba na to jíst magnezium. To se předepisuje jen když děloha hodně tvrdne.
    Ale ani tak jsem ho nebrala a to mi děloha tvrdla a tvrdne dost..

  • Já užívám ráno a večer kvůli tvrdnutí břicha. Ale dá se říci, že ho vůbec neberu pravidelně, páč se mi to zlepšilo

  • pobolivani v podbrisku neni tvrdnuti, myslim, ze magnezko na toto neni. To pobolivani je normalni, ma to skoro kazda mamina, vsechno se tam zvetsuje a proto to je. Nesmi to byt ale velika bolest, ze se treba nemuzes hybat anebo kdyz ma nekdo extra velke bolesti pri ms a cpe do sebe prasky. Chapu, ze clovek nevi,ale opravdu se to deje kazde holcine, musi se to zvetsit aby mel prcek kde byt :-))

  • Tak mě magnezium doporučil lékař i po amniocentéze, prý se tím děloha i zklidní, takže nejspíš je i na bolesti břicha. Moje MUDr. mi řekla, že uškodit nemůže a zachránit může hodně, takže je to na Tobě jak se rozhodneš, jen přidávám další názor od dvou různých odborných lékařů.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist