Lze ovlivnit moznost kojení ještě před porodem?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #386845 26.12.2018 21:58

Ahoj. Zajimalo by me jestli se da nejak ovlivnit to jestli budu kojit uz pred porodem. Je mi jasne ze ne vzdy to vyjde, clovek si nevybere :D jen nevim jak polozit tu otazku :-D. Jde mi jen o to jestli nekdo nemate vyzkousene ze by treba nejaky caj nebo neco co by se uzivalo (ci pripadne praktikovalo) v obdobi pred porodem mohlo nejak napomoct ke tvorbe mleka :-) Diky :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, na emimino.cz byl deníček o tom jak se jedna maminka rozkojila, aniž by byla těhotná. připravovala se na adopci miminka které měli dostat ihned po porodu. Radila tam určité přípravky přírodní i umělé (tím umělým byly nějaké prášky kde vedlejším učinkem byla tvorba mléka) plus bylo dulezite odsávat odsávat odsávat. Nakonec se jí to podařilo i s drovným předstihem, mimi se nakonec narodilo trošku předčasně, tak měla štěstí že už byla trochu rozkojená:) Pohledej, třeba to najdeš..

  • zakewka26.12.2018 22:25

    Ze zkusenosti vice generaci doporucuju zvykat bradavky. To jsem podcenila.. kdybych dopredu vedela do ceho jdu, poridila bych si snad rejzak:-D Kojeni asi nejak dopredu neovlivnis. Me mliko teklo snad od 20tt a po porodu ani prd asi 2 dny.

  • Otázku zda zrovna já budu moct kojit si pokládá asi každá :-). Některým je přáno, některým ne. Já teda měla to štěstí a kojím doteď, malý má 9 měsíců, ale připisuji to hlavně tomu že se mi budí i 10x za noc. Plno kamarádek co jim děti spí v noci od 3 měsíců či šestinedělí, kojit přestaly. Noční laktace je nejdůležitější. Jinak k tvému dotazu, bradavky bych "nepřipravovala", hormony by mohly spustit porod :-). Mě kojení teda vůbec nevadí ani nevadilo a to jsem kojila snad co hodinu. ;-) každá to má jinak. Nech tomu volný průběh, po porodu to teprve začni řešit :-) mě neteklo mlezivo ani nic jsem necítila, a 3 den po porodu prsa jak kámen, že jsem mohla kojit celou porodnici, a to jsem měla prsa jestli vůbec jedničky ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist