Lyže

Otázku položila: Anonymní uživatelka #35525 28.1.2012 16:12

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, včera jsme koupili dceři (11 let) lyže. Sice z bazaru ale pro ten začátek to stačí. No a manžele napadlo, jestli bych si je mohla vzít i já, s dcerou máme už skoro stejnou výšku ale ta váha tam trošku.... Myslíte si že by to mohlo vadit. Jsem taky začátečník a když manžel umí lyžovat tak mi to taky přijde blbý abych se na ně jen tak koukala...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, ano, vadilo by to. než dceru na lyže postavíte, nechte je odborně seřídit. seřizují se podle její váhy a šířky kolena a tohle máte určitě každá jiné. v případě, že by ses na její nastavení posatvila ty, vázání by ti vypínalo při každé příležitosti, pokud ona na tvé, tak by pro změnu nevypnulo ani v rizikové chvíli.

  • ja osobne myslim ze to vadi a hodne. Pokud by jste si pri kazdem vymeneni nechali preseridit lyze na tvou a pak na jeji váhu tak takhle jedine by to slo,ale jinak to neriskuj jak uz psaly holky. Ja si nechavam serizovat lyze kazdy rok, teda mam skoro kazdy rok nove,ale nez si je koupim,, tak zkousim typ a to mi vzdy serizuji na me, takze opatrne. Nech dceri lyze a pokud chces zacit lyzovat tak si porid taky jedny, pro zacatek staci urcote jete a pak uvidis zda te to chytne a investujes vice.

  • Verousek8928.1.2012 16:44

    Jak psala whitehorse, z hlediska bezpečnosti to vadí, je to děláno podle výšky a váhy, když máte s dcerou jinou váhu, tak to se nedá použít. Musíš to mít dáno přesně na sebe, aby ti vázání vyskočilo v danou dobu. Jelikož ty vážíš víc a tvoje dcera méně, ve chvíli, kdy by to bylo nastaveno na tvoji těžší váhu a postavila se na to tvoje lehčí dcera, jí by to vůbec nevyskočilo, protože by té nastavené váhy nedosáhla a naopak, kdyby to bylo nastaveno na její lehčí váhu, tak ve chvíli, kdy by ses na to postavila ty s těžší váhou, tak by ti to pořád vyhazovalo. Před 2 rokama jsme byli s přítelem lyžovat a on neměl seřízené lyže, při druhém sjetí svahu sebou žuchnul, vázání mu botu nevyhodilo, koleno se mu přetočilo, přetrhal si vazy v koleně, má za sebou celkem 2 operace, skoro rok zdravotní neschopnosti, návštěvy nemocnice, rehabilitace a do konce života šrouby v noze. Takže za sebe říkám, že z hlediska bezpečnosti se určitě tohle nevyplatí riskovat.

  • Taky bych to asi raději neriskovala. Pokud opravdu chceš lyžovat, tak si myslím, že mnohem lepší řešení by bylo půjčit si nějaké lyže z půjčovny. Já třeba vlastní lyže ani nemám a vždy když jedeme někam na hory, tak si lyže půjčuji tady odtud https://www.lyze-go-home.cz/

  • Lenouch231.2.2022 14:17

    Lepší je se poradit, protože jakmile bude zvolená špatná délka, tak ti budou špatně sedět a bude se ti blbě lyžovat. S tímto už mám zkušenost. Kde mi dobře poradili je půjčovna Simplerent v Praze odkud si i půjčuju vybavení, tak pokud je máš v dosahu, tak se tam zajdi mrknout.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist