Listerie z nedopečeného masa?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #234072 16.5. 21:01

Mohu dotaz, jestli zbytečně vyšiluji nebo je důvod k obavám? Jsem těhotná, dnes jsem pekla kuřecí spodní stehna v elektrické troubě při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu v pekáči přikryté alobalem a pak cca 15 minut odkryté, aby byla kůrka. Maso bylo podloží. Ale když jsme potom maso jedli, přišlo mi takové tuhé a suché, šlo hůř od kosti. Je zde riziko, že by se maso za tu dobu uvnitř nepropeklo? Od kosti šlo hůře, ale nepřišlo mi růžové, u kosti bylo takové do hněda. Děkuji za názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mili8716.5. 21:04

    Hodinu a čtvrt na 200 stupňů mi na stehna nepřijde málo. Já teda peču bez alobalu, tak nevím, jakej to má vliv. Ale asi bych se ve tvém případě listerie nebála.

  • Spíš bych řekla, že při té době a teplotě jsi je už natolik vysušila (a proto šla špatně od kosti), že se nějaké listerie bát nemusíš.
    Já peču normální stehna 60min přikrytá a pak už jen 10min na kurcicku při teplotě 175°C.
    Spodní stehna jsou už jen ty mensi špalíčky, kde je méně masa než na těch horních. Horní stehno je ta "kyčel", spodní směrem k pařátu.

  • buccaneerka216.5. 21:05

    Nevím, co jsou kuřecí spodní stehna, ale hodina a něco na 200 stupňů by měla stačit jakékoliv části kuřete. A listerie bych se určitě nebála.

  • envie116.5. 22:17

    Pri teto dobe a teplote peceni se nemusis bat listerie, salmonely, campylobactera ani niceho jinyho. Vse ti chcipne. A ze to slo spatne od kosti bylo nejspis tim, ze uz jsi to mela presusene.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 69 167 otázek, kterým se dostalo 230 736 odpovědí a 365 529 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist