Líčení, stydení se za své telo

Otázku položila: Anonymní uživatelka #71959 5.8.2012 21:13

Ahoj holky:-)
Mám takový malý problém, líčení, je mi 16, s přítelem jsme spolu 3 měsíce. Už asi 4 roky si dávám make-up, pudr, tvářenku, to ale jeste jde. Jenže jde o OČI. ( linka pod očima, asi tak cca 2mm a řasenka) . Přítel je na mě každou chvili naštvaný, protože jsem na malovaní opravdu zavislá a nevydržím hodinu, aniž bych nevytahla pudr a nezačala bych se prepudrovávat a ještě zčernovat oči, linku, mám mastnou plet, takže ten pudr jde okamžite dolu a za chvilku se lesknu a černá linka pod očima mi zesvetlá a připadám si jako nenamalovaná, ale tohle proste delám jen VENKU, když jsme s přítelem doma, vydržím se neprepudrovavat, i pred ním chodím bez linky, ale proste venku to nezvládám. Vidim okolo sebe holky, který jsou mnohem krásnější než já a on se za nekterými otáčí, jako každý chlap, tak proste, nepripadám si hezká :-( .. Přitom mě přítel pořád presvedčuje o tom, že krásná jsem, a jeste krásnější bez té tlusté čáry pod očima, nevím, co mám delat :-(.. Když se začnu premálovat pred ním, nebavíme se spolu třeba hodinu a jsme na sebe nabručení, jinak máme krásnej vztah. Hádáme se proste jen vetšinou skrz tohle. Jenže já si proste neumím jen tak odvyknout, když jsem byla zvyklá se malovat tak, jak ted, 4 roky. Necitím se dobře, když si nepripadám hezká a to bez prepudrování a tužky nejde:-(.
A jeste neco.. S přítelem už žijeme sexuálním životem, videl mě nahou a já jeho, ale když se pred ním mám vyslíct do plavek, nebo si pred ním vyslíct triko, ukázat zase, tak se schovávám, ted už jsem se teda jendou odhodlala v plavkách, ale to bylo poprvé. Mamka se mi už smeje, že když spolu spíme, ví, jak vypadám nahá a je se mnou, tak nechápe, co resím, že kdyby chtel nekoho s jinou postavou, nelibila bych se mu, tak se mnou není, ale mám trosičku hejbací stehna, bricho podle me dobrý, ale stehna má malinko vetší a hejbou se mi a to se mi nelibi, takže se pred ním stydím ukzat zadek, jako jít pred ním, ale polohu ze zadu porvozujeme normáne, nechápu se :-( a stve me to.

*druhý odstavec, chyba - ZADEK*

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to trochu paradox, stydíš se, maluješ se aby si byla "krásná/doknalá" a on ti neutek a přitom je to důvod proč to dřív či později udělá. Jak psali holky, na tohle jsou chlapi alergicti. Vetsine chlapu se namalovany nadhery nelibi, ale upravené ženy ano... Všechno je o sebevědomí a ty bys na něm měla zapracovat. Se svým tělem se stydět nemusíš, buď dělej něco pro to, aby si byla v tomhle více sebejistá, nebo si řekni, že on taky není dokonalý a dokonalost nevyžaduje, je jedno co ti pomůže, ale tohoto pocitu se zbav. S líčením je to podobné, chápu že jsi na to zvyklá a rozhodně se nemusíš chlapovi ve všem podřizovat, stačí přijít na kompromis, když půjdete ven, tak zvol jemnější líčení a nepudruj se před ním, ani to před ním neřeš, odskoč si na záchod a tam se uprav. A opravdu to s tím nepřeháněj, za chvíli si zvykneš, že jsi míň namalovaná a bude to v pohodě. Uvidíš, že když se za nějaký čas namaluješ výrazněji jak se maluješ teď, bude ti to připadat hrozné a přemalované a uvidíš to knečně jeho očima...

  • lulatko5.8.2012 21:44

    I když se zmaluješ jako obrázek, stejně se za jinýma otáčet nepřestane. :) To není tím, jestli jsi nebo nejsi namalovaná. Prostě to má v povaze. To, že se za jinýma dívá, ale ještě neznamená, že tě nemiluje; kdyby s Tebou nechtěl být, tak s Tebou nebude - a to platí nejenom o těch stehnech a sexu, zkrátka mamka má pravdu. Nespokojená jsi spíš sama se sebou, jemu to - zdá se - nevadí a líbíš se mu taková, jaká jsi. Budeš-li se opravdu brát příliš vážně, srovnávat se s ostatníma a svůj vzhled řešit víc, než by ho u Tebe řešil on sám, nakonec se mu ještě tak akorát zprotivíš. Dej na něj. ;) Když se ohlédnu zpětně, je to i věkem. :) Taky jsem kdysi byla schopna zmalovat se kdysi strašně, časem se z toho stala spíš "korektura nedokonalostí". 2 mm černá linka pod očima sekne jinak opravdu málokomu. Vždycky budeš mít pocit, že se najde někdo, kdo je dle Tebe krásnější a chtěla by ses mu rovnat - to ale ještě neznamená, že by Tě Tvůj přítel za dotyčnou okamžitě vyměnil. Fakt to neřeš. Navíc třeba můj muž odjakživa nemá rád zmalované ženské či příliš make-upu, a kupodivu to tak má dost chlapů. Za nějakou ženou-vampem se možná ohlédnou rádi, ale aby museli olizovat tuny líčidel, nebo nedejbůh začala dotyčná vyskakovat, že jí pokazí make-up... :) Kdysi jsem taky nosila krátké vlasy, takže jsem je dotvářela tužícím gelem a lakem, aby to dle mě vypadalo hezky. On to nesnášel, protože se mi nemohl hrabat ve vlasech, což miluje. :) Tak jsem od toho upustila. Samozřejmě je důležité snažit se být upravená, pečovat o sebe, ale zas to nepřehánět. Chlapa dokáže dost otrávit, když ženská řeší svůj vzhled příliš a teprv, když se mu její úprava stejnak nezamlouvá. Není nad pohodovou ženskou, spokojenou sama se sebou.

  • ahoj..začnu asi od konce......ten stud si myslím má asi každá ženská...ale nemáš se určitě na co stydět...kdyby ses mu nelibila, tak s tebou není....a počkej až spolu budete 10let...to ti bude uplně jedno, jestli máš prso vejš, nebo níž:-D.my jsme spolu už asi 5let...mám jedno díte, druhé čekám...a nedělá mi problémy se doma před ním producírovat nahatá..nevím jak je to u vás, ale beru to tak, že on zrovna taky krásou nevynika, tak nevím, s čím bych se měla před ním stydět...mám břicho(no a bude vetší), prsa po kojení spadlá, a velkej zadek...samo, že venku v plavkách se citím jinak, než doma, ale s tím ted nic neudělám, když jsem těhu:-))))bude hůř:-D


    a co se týče toho malování??tak já jsem byla a snad i doted jsem uplně stejná...je mi 27let....maluju se, jen když někam jdeme...doma mužu být klidně nenamalovana.....taky má přítel občas kecy, když se mi třeba malování někde válí, nebo se prohlížím déle v zrcadle...ale co nadělám:-))) zkus třeba jen omezit tu linku, nedavat si ji vubec nebo fakt jen slabou do vnitřku očí a uvidíš jeho reakce....., mě občas přijde, že bez linky taky vypadam trochu lépe...ale mam nevyrazné oči, takže si ji raději dám...právě dovnitř koutku..

  • chlapi malovani fakt nemaji radi. Maluju se taky,jako temer kazda zena,ale nic se nema prehanet-v 16ti mi make-up prijde zbytecny, leto zvlast snese jemnejsi liceni. linku pod ocima fakt vynech. Mas mastnou plet-na tu bych makeup nedavala,je to jeste vice tuku.Ja s tim taky bojuji a osvedcil se mi pouze pudr,nasaje,zmatni a jsi prirozenejsi. Uz jsi byla u kosmeticky? A s postavou bojujem kazda,ve tvym veku obzvlast.Ale chlap to fakt vidi jinaj a pri sexu to nevnima, pac nemuze,kdyz nema v mozku krev:-) A kdyby preci neco nekdy hulvatsky rekl,odzbroj ho vtipem a nadhledem,velky zadek znaci plodnost a u nekterych narodu-cim vetsi zena-tim bohatsi je. a ver,ze kazdy chlap ma radsi doma normalni obyc.holku nez modelku. jo a malovani,pokud se zena maluje vyrazne,pak muze mit problem-az nebude namalovana,pak zustane chlap koukat koho to doma ma.Kdyz se malujes tak,ze jen neco zvyraznis,pak kdyz neni po ruce malovatko,muzes byt vklidu. A kazda zena je krasna!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist