Ležení na zádech v těhotenství?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #110689 19.9.2013 16:56

Ahoj holky, je pravda, že by se nemělo moc ležet na zádech v těhu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • to poznáš sama..není to o tom, že ybs nemohla na zádech ležet vůbec, ale ono stejně v žádné poloze pak dlouho nevydržíš, tlo ti samo napoví..Pokud budeš ležet na zádech dost vypodložená polštářem, tak snad i jo, ale mě se třeba v leže na zádech bez podložení dělalo blbě-špatně se mi dýchalo, ale s velkým polštářem jsem tak mohla ležet bez problémů (normálně spím jen s malinkým polštářkem)

  • Nemělo, škrtí se tím nějaké cévy, které jsou pro mimi potřebné, nebo něco na ten způsob, taky když tě připojí na monitor měla bys u toho raději sedět, v leže na zádech jsou ozvy horší, což o něčem vypovídá.

  • v pozdějším těhotenství, kdžy už je bříško veliké se při lehu na zádech utlačuje dolní dutá žíla a tím pádem se zhoršuje zásobování krví jak pro miminko, tak mamince do dolní části těla. sama ale uvidíš, že ti pak ani ta poloha moc příjemná a pohodlná na delší dobu nebude. a ono kolikrát začne protestovat i mimčo dřív, než si to ty sama uvědomíš.

  • No ono se to rika,ale jak tak prozila i prvni i druhe tehu a mam dve zdrave mimi. Pozdeji uz se na boku spat nedalo pac mi pretoceni delalo zle a bolelo me brich kdyz jsem se mela prekulit,tak jsem spavala v polosede,protoze narovno se mi motala hlava. Spi tak jak ti to dela dobre a hlavne jak muzes spat. ja pri prvnim tehu nemela problem a ted pri druhem uz jsem posledni mesic opravdu zle spala,takze spi jak to jde a netrap se,ze tak nebo mak se nema. kazdemu vyhovuje neco jineho.

  • já mám tři týdny do porodu a na zádech spím celé těhu. Někdy je totiž na boku malá tak divoká, že tak spát nejde a uklidní se jedině, když si lehnu na záda. Nedoporučuje se to, ale jelikož mi (nám) to tak vyhovuje, tak si spíme jak je nám to pohodlné :-)

  • Já jsem od nějakého 7 měsíce na zádech spát taky nemohla, okamžitě se mi špatně dýchalo a 2x jsem i omdlela, takže něco na tom bude. Ale pokud je ti dobře taky bych v tom velký problém neviděla.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist