Léky na horečku pro novorozence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #345876 10.4.2021 15:32

Ahoj, potřebuji radu ohledně toho, jaké léky pořídit pro jistotu do lékárničky. Na bolest a hlavně horečku. Čekám první dítě a docela v tomhle tapu. Jestli jsou lepší čípky nebo sirup. Všude slyším, že čípky jsou špatné na zavádění a celkově že jsou moc drastické. Nebo že do 3 měsíců dítěte nedávat sama nikdy nic. Díky za každou radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Cipky rychle účinkují, nedráždí žaludek a dítě je nevyzvraci.
    Kdyz se čípek zavede,chce to na chvíli sevrit půlky k sobe a on tam zůstane. Na zavádění to tak zle neni, když se měří teplota tak se měří taky v konečníku.
    Navic nekterym dětem ty sirupy nemusí chutnat.

  • sisterrys10.4.2021 18:31

    Mě u prvního dítěte dala na první prohlídce (den po propuštění z porodnice) pediatrička seznam léků, které bych doma měla mít. Zeptala bych se jí. Teď není třeba plašit a kupovat nic zbytečně dopředu ;-).
    Jinak osobně mi více u takhle malého miminka vyhovovaly čípky, jsou maličké a zavádí se dobře. Jen se občas stalo, že ho mimčo bezprostředně vykakalo. Sirupu jsem dávala přednost nurofenu, paralen se musí zapít 100ml tekutiny, což může být někdy u miminka problém. Obecně je mít dobré doma jak paralen, tak nurofen, jedno čípky, druhé sirup ;-).

  • Eika10.4.2021 15:42

    Dobrý den, čípky může být problém zavádě, ale fungují rychle. Ale žádné léky nejsou pro miminka do 3 měsíců. Pokud bude mít miminko horečku, určitě k lékaři, nebo rovnou na pohotovost. Tam nám řekli, že léky může, ale ...(Mám s tím zkušenost)

  • Bežné dostupné sirupceky aj čipky sú od 6 mesiacov. Ak bude dovtedy teplota, treba ísť k lekárke (pohotovosť, pediatricka cez deň). Takému malému bábätku sa nič nepodáva. Našťastie takéto maličké deti sú zriedkavo choré. A co sa týka po 6.mesiacoch, tak ja som dala malému po ockovani sirupcek na noc, ale všetko vyplul... Podľa mňa sú čipky najlepšie... Nič sa nepoškodí, ak by to tak bolo, tak by ich pre také malé deti nevyrábali. Malý ma 14.mesiacov, našťastie ešte nebol chorý, ale keď mu išli zúbky, tak som mu dala na noc homeopatické čipky do ritky Viburcol (odporúčam dopredu zakúpiť), pekne potom spinkal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist