Léky na alergii v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40120 21.4.2011 15:08

Ahoj, chtěla bych se vás zeptat na vaše zkušenosti. S manželem plánujeme mimi, jsem alergička a celoročně beru xyzal + mám sprej do nosu, když se mi zhorší stav. Dr. říkala, že když zjistím, že jsem těhotná, mám xyzal vysadit, sprej používat můžu, ale to mi nestačí. Nějak jsem se zapomněla zeptat, co bude dál. Je nějaký lék na alergii, který se může užívat v těhu? Nebo nějáká přírodní náhrada, homeopatika nebo podobně?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl21.4.2011 15:47

    Ahoj, Na alergii v těhotenství není žádný lék. ale pro jistotu počkej až napíše mijaju a nebo rovnou jí napiš, třeba když je lékárnice to vědět bude. :-))

    Sestra jako alergik na tom byla také fakt blbě a musela prostě 3 měsíce ze začátku těhotenství to "protrpět" bez léku, a jak překonala 12 týden těhotenství tak jí DR, řekl že už může léky brát, ale díky tomu musela jít na nějaké vyšetření navíc jestli ty léky neškodí plodu. (To bylo před 7 lety)

    a teď něco co se mi stalo minulý týden. :D jsem alergik astmatik, ale beru jiný lék, ale také mi Dr říká, že když bych byla těhotná tak okamžitě vysadit lék na alergii a dokonce u mne i ten sprej do nosu.

    Ale Jsou lidi, kteří si to líznou i z léky...

  • Ahoj, studie na těhotných ženách samozřejmě neexistují, ale ve studiích prováděných na zvířatech nebyly zaznamenány žádné přímé či nepřímé škodlivé účinky na březost, embryonální/fetální vývoj, porod nebo postnatální vývoj. Ale pro jistotu se při předepisování přípravku těhotným nebo kojícím ženám doporučuje opatrnost.

    A takže záleží na lékaři jak dále postupuje. Třeba u nás alergologové i gynekologové užívání Xyzalu nezakazují.
    Osobně si taky myslím, že není důvod ho úplně vysadit. Než se úplně dusit a trpět, je lepší si jednou za čas zobnout tabletku. Prostě postupovat rozumně. Nebrat ho každý den, ale když už to nepůjde vydržet, tak ho klidně užít.

    A co se týče jiných léků, Xyzal je jedním z nejnovějších. V podstatě na trhu nenajdeš bezpečnější.

  • Ahoj, já trpím pylovou alergií, moje dr. mi řekla, že v 1. trimestru by se nemělo nic, jen ve velmi závažných případech, nevím, jak je závažná Tvá alergie. Doporučila mi používat podpůrné prostředky. Na svědění očí jsem si koupila umělé slzy bez konzervantů, do nosu je výborný nosní sprej s mořskou solí a kloktám Vincentku, není to žádný zázrak, ale trochu se Ti uleví. Hlavně to neublíží. Jinak po 1. trimestru se může užívat Zyrtec. Snad jsem Ti trochu pomohla.

  • Ahoj, a na co jsi alergická? Já jsem brala taky léky na alergii, ale když jsem otěhotněla, tak jsem nastoupila na rizikové těhotenství a byla jsem tak furt doma. Domů jsem si koupila čističku vzduchu https://www.vzdusin.cz/cisticky-vzduchu , aby vzduch zbavila veškerých nečistot a léky na alergii jsem tak pak už nepotřebovala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist