Lékořice v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408295 17.5.2019 13:22

Ahoj, jsem těhotná a včera jsem zbodla balíček lékořicových pendreků. Pak mi někdo říkal, že se v těhotenství lékořice nesmí. Tak jsem se docela vyděsila. Nevíte proč? Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych si nedělala velké iluze, kolik lékořice v těch pendrecích bude..
    Ale našla jsem na netu toto.. Pravidelná konzumace lékořice s vyšším obsahem účinné látky glycyrrhizinu však může způsobovat vedlejší účinky, které jsou pro těhotné ženy nepříjemné. Kromě uklidňujícího účinku na sliznice má glycyrrhizin také stimulační účinek, a sice na krevní tlak. V případě, že se v metabolizmu odbourává na kyselinu glycyrrhetinovou, dochází k blokaci hormonu, který řídí metabolizmus minerálů. Může tak dojít k hromadění sodíku (kuchyňská sůl) a ke ztrátám minerálu draslíku. Následkem je vysoký krevní tlak, ukládání vody a svalová slabost. Může docházet i ke stimulaci hormonu progesteronu, který vyvolává děložní stahy.

  • Pie.com.key17.5.2019 19:08

    Ahoj, buď v klidu, oni většinu s bylinkami straší, je lepší se jim vyhýbat, ale já třeba v bylinkách jedu normálně. Nesmí se to PŘEHÁNĚT a pokud se v nich nevyznám, raději používám střídmě. Častá konzumace většího množství bylinek s podobným účinkem by mohla ublížit. Ale v bonbonech té lékořice fakt nebude moc, neboj.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist