Leidenská mutace a otěhotnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395938 24.1.2019 7:10

Zdravím. Již přes rok se snažíme o miminko a pořád nic. Včera jsem byla u gynekoložky, která vystřídala mého doktora s kterým jsem toto začala řešit, ale odešel mi do důchodu. Již dříve mi byla diagnostikována leidenská mutace, dělal mi tedy ještě hormonální profil a přítel byl na spermiogramu. Ze spermiogramu vyšlo, že má přítel pomalejší spermie, ale na genetice nám řekli, že to ničemu nebrání, že v celku je spermiogram v pořádku. Včera mě ale paní doktorka pěkně vyšokovala, jen se podívala na výsledky ze spermia a řekla, že nevidí jiné východisko, než návštěvu CAR. Že normálně by nasadila nějaké hormony, ale že kvůli mé leidenské mutaci nemůže, takže mi nemá jak pomoct. Poté se ještě dívala, že jsem měla dělaný HP, kde vyšel mírně zvýšený testosteron, kdy můj doktor říkal, že to je opravdu jen malinko, ale že mi na to zkusí něco napsat, ale nová doktorka řekla, že se s tím nedá nic dělat, že mi prostě nepomůže, že mi může napsat jen žádanku do CAR. Chtěla jsem se proto zeptat, zda je tady některá z Vás, která měla také nějaké problémy s leidenskou mutací a podařilo se jí otěhotnět? Potřebuji asi nějakou vzpruhu, páč včera mě to tak nějak uzemnilo.

Ženy mockrát děkuji, ani nevíte, jakou jste mi dodaly energii do žil. Asi potřebuji jiného odborníka, kterej mi nějak poradí nebo pomůže, když vidím, že úplně v tom leidnu problém nebude. Už jsem oslovila jiného doktora a ten mi řekl, že mám přijít a že se na to podíváme, tak mě taky potěšil. Doktorka toho pusou nakecala hodně, je příjemná, hodná milá a hrozně optimistická, říkala, jak se těší až za ní přijdu pro potvrzení těhotenství, ale kdo ví jak je na tom se zkušenostmi. Děkuji vám všem ženy :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik24.1.2019 8:25

    Ahoj, moje známá má leidenskou mutaci a má již pětiletou holčičku. Takže otěhotnět se rozhodně dá. Zkusila bych jiného doktora.

  • Burda24.1.2019 8:35

    Ahoj, já mám Leidenskou mutaci a mám tři děti počaté přirozeně. Jediné co jsem v těhotenství musela, tak bylo píchání injekcí na ředění krve.

  • Mám taky Leidena a sem podruhé těhotná, přirozeně. Jen posledních 6 týdnů před porodem a v šestinedělí sem si píchala Clexane, to se dá přežít 😊

  • Ahoj,nám se dlouho nedařilo,tak jsme šli do CAR a z testů krve mi také zjistili Leidenskou mutaci. Co vím,tak způsobuje neplodnost,potraty a riziko trombozy. Jenže už při tom pohovoru jsem byla těhotná a o výsledky si zavolala až tak po dvou měsících,takže možná lepší nevědět :-) teprv teď v pátém jdu na hematologii zjistit co dál. Injekcí se tedy dost desim :-( takže se vůbec neboj,příteli nasad nějaké vitamíny a určitě se zadari 👍

  • Carrie00724.1.2019 16:11

    Mám Leidnaa čtyřletá dvojčata k tomu. Otěhotněla jsem přirozeně, celé těhotenství bylo bezproblémové, jen jsem si musela píchat Fraxiparin. Jednou jsem samovolně potratila, ale jestli to bylo vlivem mutace, to nevím. Držím pěsti, ať to brzy vyjde!

  • Zanthia124.1.2019 16:16

    Mám Leidena, diagnostikovali mi ho v těhotenství, protože se mi udělala trombóza v třísle. Teď už máme dvouletou holčičku a v posledním půlroce jsem dvakrát na první pokus otěhotněla. Bohužel ani jedno nedopadlo, ale se samotným otěhotněním evidentně problém nemám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist