Látkové pleny - co dělám špatně?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #92984 28.4.2017 17:15

Ahoj "látkařky", prosím vás, poraďte mi - čím dál tím víc mám pocit, že látkování je nějaký blbý vtip :-D Prostě už fakt nevím:
1. Ať dělám co chci, vždycky to někudy proteče. Zkoušela jsem zatím látkovou čtvercovku a přes to PUL nebo fleecáčky. Neteče to skrz, ale kolem nožiček. Když mám tu látkovku schovanou celou pod svrchními, tak se tam udělá jakoby díra, kterou to teče a když nechám čtvercouku kousek koukat, tak to zas prosákne.
2. Přijde mi, že jsou hned strašně mokré. Když měním papírovou, je prostě nasosaný ten kousek, kam si mladej čůrnul. Ale ta látkovka je prostě promáčená celá a v mokru je celý prďák, což se mi moc nelíbí. Přebaluju nejdýl po dvou hodinách, ale potomek je strašně žravej, tak má holt vysokou produkci :-D
Prosím vás co s tím? Už jsem z toho akorát naštvaná, chtěla jsem látkovat, protože představa těch tun odpadu, co za sebou jinak to dítě nechá, se mi vůbec nelíbí, ale pomalu už na to začínám rezignovat. Z internetů mám nečtený kde co, ale asi jsem natvrdlá - v těch návodech to vždycky vypdaá strašně snadně, ale realita je u mě bohužel úplně jinde.
Díky!

Yay, tak po dlouhém a urputném boji konečně úspěšně látkuju! :-D
Opravdu to chtělo najít svrchňáčky, které sedly a vychytat sklad plenky. Nevím, jak je to možné, ale ty, které se na netu doporučují, mi prostě tekly. O novorozenecký sklad se už nepokouším vůbec, prostě přehnu čtvercovku po délce na šestiny a pak ještě napůl. Většinou dám ještě vkládačku ušitou ze starého froté ručníku, ale někdy ani to ne (neteče to ani bez ní, spíš aby se ty čtvercovky moc rychle nezaflekovatěly).
Už je v tom asi čtyři dny a skrz to šlo zatím jenom jednou, což je skóre, které u nás odpovídalo i těm papírovkám :-D Akorát na noc a na cestu autem dávám jednorázové, protože jsou prostě sušší.
Poohlédnu se ještě po nějakých těch fleecových separačkách, pak už by to mělo být eňo-něno :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A) Plina nesmi koukat zpod kalhotek
    B) ctverec jeden urcite nestaci. Ja davala, na novorozence novorozenecky sklad a do toho jeden ctverec a prebalovala may. Po dvou hodinach. Plus pri prebalovani jsem ji davala nad nocnik vycurat. Kdyz byla starsi, sklad na draka a zase vkladacku do toho.
    Jinak mame spoustu kalhotovek, vkladacek z bambusu atp., co toho poberou vic. Neni problem davat latkovki i na noc s fleesovou vlozkou jsou pocitove krasne suche.
    Jinak taky nemusi sedet svrchnacky, pokud protekaji i kdyz je plina cela vevnitr. Mne protekly snad jednou, kdyz jsem to blbe zastrcila

  • Pokud to protéká kolem nožiček, jsou spatna velikost svrchních kalhotek. Ne každé sednou každému mimcu. Některé je má kolem nožiček moc utahle, jiné volné, je třeba najít správný typ (u nás třeba propadly bamboolik protože je měl kolem nožiček moc těsně, vyhrály baby Lucy). Určitě taky doporučuji novosklad a do toho plinku další (já skládala na pětiny z šířky plus polovinu,také byly o dochucení užší,ale vyšší vrstvy).Na rozdíl od jednorázovék se mne v nich neopruzoval, a taky se mi z nich neprokadil ven.
    Nahoru na svrchní plenku sem dala separační plenu a prcek byl v suchu.pocuranou sem jen vyprala (některý typ až 3x) pokakanou do záchodu.

  • Záleží i na gramáži těch plínek, já jsem snad koupila 4druhy, jedny pleny jsou ok, ale další jsou taková pavučinka a koušou a pak mám pavučinku, co nekouše. Ty pavučinky dávám dvě a holt zastrčím celé pod kalhotky, pokud čouhají okolo nožiček. Taky jak malej začal víc papat a pít, tak je promočený raz dva, akorát jsem zvyklá ho fakt přebalovat každé tři hodiny. Na noc používám papírovou, jinak bych mohla denně přesvlíkávat postel. Pak mám ještě cca 10plen rozměrů 80x80cm a ta trochu čouhá víc, takže malýmu v předu tím přebytkem a založením, vyrobím takovou vrstvu navíc.
    Doufám, že tu někdo hodí ještě nějaké typy. Třeba se dovím něco nového. U nás máme problém, že když se fakt pročůrá, tak má celé mokré břicho.

  • no já teda nevím, když už bych látkovala, tak si pořídím ty kalhotky a neskládám se se čtvercema :-D;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist