Látkové pleny

Otázku položila: ladymartik 11.6.2012 9:26

Ahoj holky, vážně uvažuji o tom, že budeme používat látkové pleny. Mám po sestře obdélníkové látkové pleny a chtěla bych dokoupit nějaké ty kalhotky a tak, abych měla výbavičku kompletní. Poradíte mi značku, která se vám osvědčila a co konkrétně bych si měla dokoupit? Moc děkuji za rady. Snad se nám tento systém také osvědčí, i když to bude třeba náročnější :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, ono záleží na každém mimču. co sem četla, někomu vyhovuje jeden typ, který je pro druhého naprosto nepoužitelný. záleží jak silné bude mít zrovna tvoje mimčo nožky, aby mu to třeba neproteklo kolem nich.
    já to vyřešila tak, že sem koupila od několika druhů po 1ks (celkem asi 3ks kalhotek na plínky) a 1ks plenky all-in-one a 1ks plenkové kalhotky, na které se dávají ještě vrchní kalhotky. a uvidím, co se osvědčí mně konkrétně a jaké bude moje mimčo.
    konkrétně mám tyto kalhotky: www.branakdetem.cz/svrchni-kalhotky-baby-lucy-fix.htm , z tesca ty Mio a ještě jedny
    plenka all-in-one http://www.branakdetem.cz/plenka-grovia-aio-newborn.htm
    kalhotková plena http://www.branakdetem.cz/plenka-grovia-aio-newborn.htm

    mám v plánu i nějaké zkusit ušít, protože ceny plenek i kahotek nejsou zrovna malé :(

  • koupila bych sponku snappi, separační vložky, jestli chceš používat, já nepoužívala, případně nějaké vkládačky, případně nějak perfold-nějakou vkládací plenku (ale také jsem nepotřebovala, měla jsem dostatek čtvercovek a i starých froté ručníků na noc) a pak myslím, že jakékoli moderní plenkové kalhotky PUL, někdo používíá i vlněné, ale toho jsem se bála, Pulky jsou také prodyšné-ne igelitové jako byli dříve, péče je jednoducha a jsou i odolné. začínala jsem s kalhotkami g mini asi za 70-80 kč a nedá se to srovnávat, ani tak dlouho nevydržely. Můžeš vybírat jednovelikostní nebo vícevelikostní, s druky, či na suchý zip. Já jsem se všemi, co jsem měla (haipa daipa, sweet monkey, merinostar, blueberry) a mám byla spokojená, ale cena je vysoká, vždy jsem dala 300,- i vice za jedny svrchní kalhotky. Jsoi i jiné, které jsem nestihla vyzkoušet a také chválené. Potřebuješ nejméně 2je pro tu velikost, také záleží, jak bude dítě kajdit a jestli budeš kombinovat s jinými plenami, mít do zásoby troje je lepší.

  • ahoj, pro začátek zůstaň jen u těch čtvercových!! z vlastní zkušenosti vím, že na novoška se jednovelikostní gaťky dost těžko napasují, jsou většinou až tak od 4kg, a ty čtvercovky sednou krásně a utahneš si ji přesně jak potřebuješ.. nám je 7týdnů a zatím frčíme převážně jen na čtvercovkách (novosklad) a vícevrstvých plenkách.. na cesty/k doktorovi mám konopné zavazovačky BabyIdea HHS (ne každý si ale oblíbí zavazování ;) ) a na noc 4ks little lamb bambusových kalhotek s vkládačkou (malá mi hodně čůrá a v noci ji nechci budit přebalováním - pokud se zrovna výjimečně nepokaká).. no a protože je malá opravdu průtokáč, koupila jsem si právě k těm kalhotkovým bambuskám ještě navíc 4ks bambusových vkládaček od BabyIdea.. svrchňáčky mám PUL a kdybych tehdy věděla, co vím teď, nekupovala bych jednovelikostní Blueberry (mám dvoje - teď už nám jsou na zavazovačky akorát, dřív v tom ale plavala), ale koupila místo nich dvouvelikostní Thirsties Duowrap (nejlepší svrchňáčky, co mi přišly pod ruku).. Pak mám dvoje GroVia, ty jsou fajn, ale já osobně je mám spíš jako záložní no, sednou nám hezky už od porodnice, nicméně nemají vnitřní nohavičky a tak je používám jen po nočním přebalení, kdy sundám velikou nacucanou noční plenku a dám malou suchou vícevrstvou.. no a protože jsme pořídili manducu a malá se s oblibou nosí, koupila jsem jedny vlňáčky, aby nebyla tak otlačená na bříšku od PUL gatěk, takže ty teď schnou po první impregnaci.. měla jsem z nich strach, ale už při chystání lanolinové lázně mi padly do oka, takže příští měsíc koupím ještě jedny :-D je to mor, to ti říkám na rovinu - a to neujíždím na AIO plenkách nebo nějakých těch vyloženě drahých, mám opravdu jen čtverce, vícevrstvé, zavazovačky, 4kalhotovky a pár vkládaček ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist