Latkove pleny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #161912 16.3.2016 22:37

Holky,uvazuju,ze bych vyzkousela latkovy pliny. Ciste teoreticky. Chtela bych neco,co proste obliknu jak jednorazovku,nemusim skladat ctverce,nic nikde vytahovat atd. Jestli to chapu dobre,tak jsou to pleny AIO. Je to tak,ze tesa tahle plena obsahuje svrchni kalhotky i nejakou vlozku,ktera je v tom proste prisita a ja jen plenu nasadim,pak sundam a hodim do pracky? Nebo do ni musim jeste neco vkladat? Pripadne kde tyto pleny nakupujete za dobry peniz? A kolik jich doma mate? Predem diky za odpovedi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já jen doplním, že "každýmu" miminku sedí jiný střih látkovek a je lepší si koupit prvně jednu na zkoušku a pak teprve dokoupit celou sadu. já byla z plínky od popoliny nešťastná a sousedka si je moc chválila....
    jinak tady na WZ je tuším i stoleček ohledně látkovek a myslím si že jich je i víc než jeden, můžeš mrknout a pročíst;-) počítej ale s tím, že plenky sušený v sušičce mnohem rychleji přichází o savost protože sušička z nich postupně vytahuje chloupky. časem (za pár let) se sepere každá plenka, ale při sušení v sušičce to jde prostě o dost rychleji-vlastní zkušenost

  • lulatko16.3.2016 22:52

    Ano, chápeš to dobře, jsou to AIO. Jsou buď kompletně sešité (značku Ti teď neřeknu, jistě bys našla na netu), což může být problém v sušení (nedá se to rozebrat na vrstvy = hůř to schne; případně vždy musíš vyměnit komplet plenu i se svrchními kalhotkami, čímž trpí PUL zátěr kvůli častějšímu praní). Pak jsou AIO, kterým se dá oddělat vnitřek od svrchňáků - takové jsem měla já, jsou to např. plenky Pop-in.
    http://www.pop-in.cz/
    Do AIO již nemusíš dávat nic, nebo si do nich můžeš pořídit tzv. separační plenky. Ty zadrží pevné části stolice, plenky se pak snáz čistí. Ty separačky jsou buď jednorázové z tenké buničiny (počůrané jsem ale prala a rovněž recyklovala, dokud to šlo), nebo se dají pořídit třeba fleecové. AIO myslím rovněž můžou být jednovelikostní (jejich velikost se dá přizpůsobit dítěti třeba systémem patentek, a tedy rostou s dítětem), nebo vícevelikostní (máš plenky různých velikostí - v daném období sedí dítěti konkrétní velikost líp, ale zase potřebuješ o to víc plenek, než kdybys měla jednovelikostní a jela celou dobu v těch).
    Pro představu - já měla 20 ks komplet plen a k tomu ještě 5 vnitřků navíc; systém pop-in mi umožňoval měnit vnitřky a recyklovat svrchňáky, dokud se neumazaly, a tedy jsem je nemusela prát tak často. Na noc a delší výlety ven jsem používala klasické jednorázovky. Prala jsem cca co 3. den a s tímto množstvím mi to vycházelo v pohodě.

  • Holky napsaly všechno.... Já jen Doplním, že v sušičce schnou parádně a kupovala jsem na Aliexpressu, kvalita super a cena nejlepší. 10ks včetně těch vkladacek za 1200,- používám je už 3 měsíce a nerozpadaji se, a to píšou že prát na 30, peru je na 60°C..

  • sisterrys17.3.2016 9:58

    My miminko čekáme teprve v květnu, takže osobní zkušenost nemám, ale dost jsem toho pročetla a mám reference od kamarádek. Je fakt, že každému sedí něco jiného. Ale co jsem tak zjistila, tak AIO vyhovují málokomu.
    Osobně plánuji PUL kalhotky a vkládací vložky, případně nakombinovat se čtvercovkama. Defacto by mi pak mělo vzniknout vlastně takové SIO bez přicvakávání.
    Kamarádka si stěžovala na kalhotky s patentkama, že se špatně přizpůsobují velikosti mimča, člověk si je nemůže dotáhnout, jak potřebuje (všechny děti má docela hubený). Používá tedy na suchý zip. Tam je třeba zas dávat bacha, aby okraje zipu mimi nedřely.

    Holky, které máte s Aio dobré zkušenosti, klidně vyvracejte moje argumenty. Ráda se něco přiučím;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 616 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist