Laserová operace očí, boulička v podpaží pod kůži, a odstraňování znamének, jaká by byla cena?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #216460 7.9.2016 19:21

Ahoj, podstoupily jste to někdo? Přemýšlím o tom, mám 5 dioptrii, ale bojím se aby mi nejake nezustaly. POkud mohu poprosit o případné doporučení, kde presne jste byly a cca cenu?

Ještě bych měla podobný dotaz ohledně odstraněný znamének, pokud máte osobní zkušenost s konkrétním specialistou.

A ještě mám už pár let takovou jakoby kuličku pod kůží v podpaží, neměl někdo? Nevím co to je a ráda bych si to taky nechala odstranit
Děkuji

  • 07.09.2016 20:19:58 - full.avl změnila titulek otázky
  • 07.09.2016 20:18:32 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 07.09.2016 20:18:32 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • masa.vr8.9.2016 7:43

    Jsem z HK - ale s očima jsem byla v Geminy minulé léto. Spokojenost - hned po zákroku mi primářka řekla že to ani netrvalo dlouho a já na zdi viděla ručičky na hodinách (měla jsem - 6 a -5,75, teď jsem na nule). Teda první den jsem viděla jak pod vodou, ale druhý den jsem už byla v práci, jen jsem dostala kapky na zvlhčení a antibiotika v kapkách a hodně tmavé brýle (občas je nosím i teď, když hodně smaží). U mě bez komplikací (a to jsem alergik a byla jsem na konci června), jen jsem měla modřinky od přítlaku laseru - ale upozornili mě na to, že mám hodně zapadlé oči a může to nastat.
    Předoperační vyšetření bezplatné, nikdo mě nenutil do poslední chvíle jsem mohla říci ne. Platila jsem 23 tisíc za obě oči a mám doživotní záruku (mají různé varianty, vysvětlí u vyšetření co a proč a doporučí). Vzhledem k tomu že v těhotenství by se to mohlo hnout jsem volila toto. Korekci bych pak případně měla zdarma, pokud by bylo třeba to po těhotenství řešit.
    Pro mě to stálo za to - nosila jsem brýle, čočky - takže za chvíli budu mít investici zpět a je to super. Člověk si rychle zvykne, i když ještě nedávno jsem v noci rozespalá hledala brýle na nočním stolku (holt nosila jsem je 23 let:-D)
    Jinak příteli zákrok vzhledem k diagnoze nedoporučili (původně jsme tam jeli hlavně kůli němu). První kontrola byla za 4 dny a další za měsíc a pak dle potřeby.

    Se znaménkem se chystám (v obličeji) a zatím zvažuji...

  • babillage8.9.2016 8:03

    Sestra byla pred pul rokem/rokem na laserove operaci oci a stalo ji to temer 70 tisic. Mela 7 a 7+1/4 dioptrie do dalky. Na 1 oku ji zustalo 0,5 a druhe ma zcela OK. Bolet ji to nebolelo, den byla extremne citliva na svetlo, neovladatelne slzila par dnu, byla otekla, mela monokly, ale je spokojena. Vic info v prip. zajmu zjistim.
    Znamenka jsem si nechavala rezat na chirurgii. Nechtelo se mi kvuli 2 stehum platit 2000,- za laser. Ted si nevzpomenu, zda to mela byt celkova cena, nebo za vsechny (2-3) opakovani.
    To posledni netusim. Neni to uzlina?

  • V roce 2009 jsem byla v Lexum na operaci oci. Do dnesniho dne jsem stale na nule. Pro me to byly dobre investovany penize. Stalo to 17 jedno oko. Je mi 37. Muzu jen doporucit.

  • Ono záleží i na tom, kolik je člověku let. Protože po 40 se to obvykle začíná "obracet" a člověk, který potřeboval brýle na dálku je postupně odkládá a ten který je nepotřeboval, začíná potřebovat brýle na čtení.
    Mám +- stejnou vadu už skoro 20 let a je mi 40 a pomalu se to začíná lepsit - na poslední kontrole lepší o 0,25.
    Taky záleží na tom, zda netrpíte nějakým onemocnenim- tam může být problém, že operaci neudělají.(např lupénky).

    V případě boulický v podpaží se nejlíp zeptat praktika ať případně vhdone odešle.

  • Ahoj, na laseru jsem byla před 6 lety ve fakultní nemocnici v hradci králové. Prý tam jsou na to opravdu machři a jezdí tam lidi z celé čr. Já měla nějakou zaměstnaneckou slevu takže to stálo asi 22 tisíc, plná cena je pokud vím 30 tisíc - jsou dvě varianty operace, jedna je více bolestivá ale méně invazivní, a je i levnější, ale je jen při malých dioptriích takže se tě netýká. Ta plná, méně bolestivá a prakticky bez rizika je kolem těch 30 tisíc. Já měla necelé 4 dioptrie, a bylo mi řečeno, že při těhle dioptriích to je úplně ideální situace - když je málo dioptrií, nepodaří se občas odstranit úplně, a to samé platí pokud máš třeba víc než 8 dioptrií. Kupodivu musím říct, že už několik hodin po operaci jsem viděla krásně, druhý den pak úplně perfektně ostře. Už je to 6 let, zrak se mi doteď ani trochu nezkazil a byly to nejlíp investovaný peníze vůbec. Ten pocit a svoboda za to stojí! A hradec ráda doporučím, tam opravdu vědí co dělají.

    Ohledně toho ostatního neporadím, nevím :) Znaménka nemám a kuličky pod kůží taky ne

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist