Laparoskopie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371474 21.8.2017 11:47

Dobrý den,
šla některá z vás na laparoskopii - vyšetření průchodnosti vejcovodů, aniž by byl předtím zjištěn nějaký problém? Doktor mi jej nabídl, ale váhám...mám strach, že když by se něco nepovedlo, je tam riziko nepočít už nikdy přirozeně... Chodíme do caru skoro rok, máme za sebou několik iui a zatím se nepřišlo, kde je problém.( Máte zkušenosti? Děkuji všem za odpovědi.

  • 21.08.2017 20:19:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ved Laparoskopiu odporucaju aby zena otehotnela....a dokonca hned po laparoskopii...😉 drzim palce

  • Ahojky, tak mi příjde, jako kdybych ten dotaz psala sama za sebe. Mám za sebou laparoskopii, byť jsem neměla žádné záněty, doposud neoperovaná, stejně jsem to podstoupila a světe div se, nic mně nenašli. Po roce v CAR jsme se neposunuli nikam. Na pooperační kontrole mi akorát doktor sdělil, že jsme z případů, kteří spějí do IVF programu, což mě se nelíbilo. Uvažujeme o změně CAR. Je ale fajn, že po té laparo se mi mooc psychicky ulevilo. Snad to k něčemu bude a brzy se zadaří. Byla jsem 31. května a zatím nic, žádné miminko na obzoru, pořád jenom čekám. Hodně štěstí :)

  • Mě doktorka právě poslala na průchodnost vejcovodů s tím, že až pak podle výsledků se uvidí, co se mnou dál. No a ještě ten cyklus jsem otěhotněla. Vyšetření nijak zvlášť nebolí, takže bych se na Tvém místě s dr pobavila, proč laparo a ne pouze vyšetření průchodnosti. Přeci jen ta laparoskopie je zásah do těla....

  • Diky laparo muzou najít hned nekolik skrytych problému,ktere na utz a z krve nezjisti...pokud to nejde,tak by se to melo podstoupit..rizika jsou opravdu minimalni-laparka je velmi casty zakrok..

  • jitkab198221.8.2017 14:41

    No já bych to brala spíš, že laparoskopie se dělá, aby se vědělo, jestli tam není ten problém, když se zatím na nic nepřišlo. U mě to bylo přesně tak. Po třech nepovedených IUI mě poslal na laparoskopii a zjistili, že mám endometriozu a k tomu oba neprůchodné vejcovody. Dnes díky IVF čekám už druhé dítě.
    Jinak jsem slyšela o spoustě případů, kdy díky kontrole vejcovodů hned otěhotněli přirozeně.

  • Nechapu proc hned laparoskopie a ne jen vysetreni pruchodnosti? Me delali to vysetreni, bez narkozy, par minut, nic prijemnyho to sice nebylo ale dalo se to prezit..

  • ollunka8521.8.2017 20:25

    diky laparoskopii mam dnes 2leteho chlapecka..
    zjistili mi pri operaci nekolik cyst, nepruchodne a otekle vejcovody a mnoho srustu..
    po doporucenem 6ti nedeli po operaci jsem jednpi zkusilo a byla jsem tehu;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist