Kyčle u miminek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177171 5.11.2017 14:13

Ahoj maminy, byla sem s malým na kontrole kyčlí v 6 týdnech, doktor řekl, že je vše v pořádku, ale máme mu i tak dávat 3-4 pleny..doktor byl dost nepříjemný, nějak v něj nemám důvěru i když vím, že to je odborník..taky ste dávaly preventivně pleny na kyčle nebo ste to neřešily?

  • 05.11.2017 15:41:16 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mam chlapecka, dle ortopeda jsem davala poctive široké baleni snad az do tech 3 mesicu... Kdy začal pri paseni padat a dostali jsme k doktorce na fyzioterapii. Rikala,ze davat preventivne siroke baleni je nesmysl. Ma to vic skody nez uzitku. Neprirozene se jim prohne pater... Kdyz jsem se v průběhu kontrol na to ptala detsky, tak rikala mezi 1. a 2. kontrolou fakt davat a po druhe kontrole aspon jeste na noc... No u druhyho uz je preventivně davat nebudu, mozna jen na tu noc...

  • Ahoj :) malé je rok a taky jsme měli vše v pořádku. Nic jsme dávat neměli.... ani jako preventivně.

  • Nedávala jsem, podle mě to může nadělat víc škody než užitku. Kyčle naprosto bez problémů. Ale je pravda, že po šestinedělí jsem začala dávat látkovky a nosila v šátku, možná to taky mělo vliv.

  • hiuhi5.11.2017 15:02

    Treba u nas, po odchodu z porodnice do 6 nedel mame davat siroke baleni a pak dle dr... U male mi rikal ze siroke baleni uz neni nutne, ale v papirech ho ma psane. :-D

  • terryk5.11.2017 15:52

    Preventivně jsem nedávala nic, přijde mi to jak zbytečný mučení. Dávala bych jen v případě, že mi lékař výslovně řekne, že bez toho bude průšvih:-)

  • marketaj5.11.2017 17:00

    U obou kluku jsem.mela davat preventivne, ale nedavala jsem, protoze sama detska mi dopredu rekla, ze pokud bude nalez v norme, tak je to zbytečné. A u druheho mi pri kontrole dr rekl, ze je videt efekt zkusene matky, ze to siroke baleni jsme delali dobre, protoze kycle jsou v poradku...nemel ho ani jednou:-D

  • Veronika325.11.2017 17:27

    3-4 pleny? To by mě zajímalo co by jsi mu dávala za oblečení-do žádného krom vytahaných tepláků by se pomalu nevešlo. U dcerky jsem dávala látkovky měsíc, tak nebylo potřeba dávat široké balení. U druhého budu dávat klasické jednorázovky, doma látkovky(zjistila jsem,že vydrží stejně dlouho na počurání jako jednorázovky)

  • m.czech5.11.2017 19:40

    U dcery bylo vše v pořádku, u malého mi v porodnici řekli dávat široké balení. Dávala jsem mu tedy 2 pleny na papírovou, ale jen občas, bylo léto a nechtěla jsem ho v tom pařit, pak přijela dětská a řekla, že mu to nemám dávat, že dle papírů má kyčle v normě, takže už jsme nedávali a na kontrolách v 6ti týdnech a 3 měsících vše v pořádku.

  • Tak prcek měl kyčle v pořádku a i lékař říkal, že preventivně něco dávat je zbytečné. Navíc preventivně 3-4 pleny je celkem nesmysl, to opravdu pak do oblečení nenarves.

  • sono25.11.2017 21:45

    Ahoj. Nedáva
    Moja mala Pavlíkove remienky od 3 mesiacov. V 7 týždňoch mala na jednej nohe hraničné hodnoty, ktoré sa V 3 mesiacoch nezmenili, preto ich dostala
    pýtala som sa ortopéda, či sa to dalo zabrániť preventívnym širokým balením, odpoveď znela nie
    za 6 týždňov bolo všetko OK, remienky šli dole.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist