Kvaskovy chleba

Otázku položila: OveckaVeru 25.4.2019 10:28

Čao holky :-) nedávno jsem tu postřehla chlebové šílenství... Někde jsem slyšela že pri kojení se může jíst kváskový chleba narozdil od toho kynutého. Recept mám akorát na kynutý, máte některá osvědčený recept a postup na zdravý domácí kváskový chleba? :-) díky za rady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já teda jedla chleba všeho druhu :-D proč že by se neměl?

  • nejjednodušší je asi od cuketky https://www.cuketka.cz/
    ale není to o tom, že není kynutý - kynout musí, ale je to z kvásku a ne z droždí, které, na rozdíl od kvásku z žita a vody, nadýmá.
    takže ne na rozdíl od kynutého, ale na rozdíl od běžného (jakéhokoliv) pečiva, kde je droždí.
    kváskové pečivo na rozdíl od pečiva z droždí potřebuje výrazně delší čas na kynutí, aby tam mohly dobře zapracovat kvasinky.

  • Jak už tu bylo psáno kváskové pečivo všeobecně je zdravější.Nejen chleba. A nejde o kojení,ale o stravitelnost celkově. Kváskuju asi dva měsíce a chleba už jsem nekoupila. Žitný jsem dostala darem a pšeničné Lievito jsem si vypěstovala. Chleba peču jen kváskový, buchty a sladké převážné z Lievitka. Občas něco z droždí. Krásně si můžete míchat mouky, dávat zrníčka dle chuti. Pan Cuketka má krásné videonávody a jinak jsem čerpala z pekarnomanie.cz a vune-chleba.cz :-) Ať se daří.

  • Já teda nemám zkušenost s domácím chlebem při kojení, ale chodím pro chleba do této pekárny https://eshop.vasepekarna.cz/ a tam mají pečivo také čerstvé a dcera neměla s žádným nikdy problém :-) . Záleží na dítěti, třeba to vaše nebude mít problém ani s kynutým chlebem. Musíte to vyzkoušet :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist