Kvasinky... co na ně zabere?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42519 21.9.2012 5:39

Ahoj,
léčím se antibiotiky (ještě dalších 10 dní je budu brát) a od včera mám pravděpodobně kvasinky. Strašně mě to svědí, lechtá... je to nesnesitelné, v noci jsem si to i nějakých způsobem rozškrábala a kolem otvoru to mám hodně podrážděné a červené. Výtok mám takový trochu do žluta. Mohli by to být ty kvasinky?
Mastičky typu clotrimoxazol, canesten jsem zkusila a přes noc se mi po tom vůbec neulevilo, spíš je to horší... Je na to něco dobré a přitom bez předpisu? Nejradši bych jela ke gynekoložce, ale v pátek tam bohužel nejsou.
A ještě... nemělo by se doufám jednat o zánět pochvy, protože léčím nějaké ureoplazma co mi gynekoložka našla pomocí stěru...
Nebo nějaké babské rady nemáte? :) Je to opravdu k nevydržení...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dojdi si do lékárny a žádej něco na mykozu.Oni ti prodají.I čípky.Také beru Atb tak čekám kdy se dostaví to samé:-(A neškrabej si to.Neb se pak zblázníš.;-):-(

  • Asi to tak bude a příště doporučuju brát k ATB i Laktobacily. Já je beru i jako prevenci,když se mi ukážou kvasinky,tak si koupím balení třeba na 2 měsíce a beru je pravidelně. Můj gynekolog mi řekl,že mi to bude jedině prospívat :) Ale samozřejmě je vždy musím zaléčit ještě něčím jiným,nejlepší jsou globule na předpis. Já vždy dostávám Lomexin globule i mast+ještě mycomax a jsem hned 2.den v pořádku. :)

    Na 100% bude ale i něco v lékárnách bez předpisu a možná i stejně účinné. :)

  • Ahojky už jsem to zde psala sice několikrát, ale snad to nevadí... Zkus si zavést bílý jogurt. Já používám obyčejnou kyselou Activii, na chviličku do ní namočím tampon a zavedu;-) Jen ho tan nenech máčet moc dlouho nebo se ti rozmočí a půjde špatně zavádět. Nebo si to "dolů" jen nějak napatlej a vem si vložku. Uleví to i od svědění, příjemně to chladí. Nevím, jak moc už to máš rozjeté, ale já pokud to podchytím hned ze začátku, mám za chvíli pokoj :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist