Kvasinky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32621 13.7.2011 17:58

Dobrý den chtela sem se zeptat jak se po domacku daji lecit kvasinky ( vaginalni mykoza) ma gynekolozka mi rekal ze to jde po domacku a nemusim utracet penize...dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko13.7.2011 18:29

    Máš, zdá se, velice "ochotnou" gynekoložku. :( Vlastně proč jí zbytečně obtěžovat, že? Aspoň Ti tedy mohla dát nějaké zaručené domácí recepty... Můžeš zkusit volně prodejný Canesten (krém nebo globule), Gynopevaryl, výplachy Tantum Rosalgin, nebo si napatlat bílý neslazený jogurt na intimku a často měnit kvůli obnovení fyziologické mikroflóry. Taky není naškodu pořídit si nějaká probiotika na polykání (jsou v různých cenových relacích - Acidophilus, Nutrolin B atd.), omezit sladké, nosit bavlněné prádlo, "větrat" - žádné upnuté neprodyšné kalhoty. Záleží, jak často na kvasinky trpíš; mně tato opatření pomáhají a rychle případnou infekci zažehnám v začátcích, ale to na kvasinky naštěstí trpím zřídka. Jestli Ti nic z toho nezabere a dr. Tě zase odbije, pouvažovala bych nad změnou gyndr.

  • Ahoj,já s kvasinkama už mám buhužel dlouhodobé zkušenosti. Pomáhají mi vaginální tablety Candibene,které se zavádí pomocí aplikátoru dovnitř do pochvy na noc. Okolí genitálu je dobré promazávat canestenovou mastí. S tím jogurtem jsem to zatím nezkoušela.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 615 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist