Kvasinkova infekce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #388715 16.6.2018 6:56

Dobrý den,
Obracim se na vás s prosbou o radu. Poslední měsíc velmi casto trpim kvasinkovou infekcí, která se mi nejčastěji objeví po sexu. Myslíte si, ze by to mohlo být nákazou partnera? Vcera jsme meli sex a uz vecer sem citila pálení a bolest typickou pri kvasinkach. Moc prosim o radu a taky co zabírá aby se tyto nepříjemnosti nevracely. Také jaký přípravek z lékárny vám pomahal? Me pomahal vzdy canesten gyn 1 tabletka - bohuzel se nevyrábí :(
Predem moc děkuji😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1. Kvasinky sa nepovažujú za sexuálne prenosné ochorenie, je malá šanca, že to chytí partner aj keď sa odporúča preliečiť aj jeho. V prvom rade ide o vysoké pH v pošve a narušenú mikroflóru, v čoho dôsledku sa premnožia kvasinky alebo aj baktérie či bičíkovce.
    2. Po preliečení liekmi ako je Canesten, Mycomax a pod. máš rozhasenú mikroflóru, takže pokiaľ na to rýchlo vhupnete, jasné, že sa ti to vráti.
    3. Aj z toho dôvodu je dobré na kvasinky zaútočiť "prírodnou" cestou - probiotickými čípkami ako sú napr. Idelyn Beliema, Vagilact, Gynocaps. Samozrejme, pokiaľ je už mykóza rozbehnutá, treba si dať nejaký spomínaný napr. Canesten a následne obnoviť mikroflóru probiotikami, ale pokiaľ sú problémy len v zárodku, probiotické čípky stačia a je dobré si občas dať ako prevenciu ak sa ti problémy takto opakujú.
    4. Rovnako je dobré probiotiká zaradiť do jedálnička a vyhodiť odtiaľ cukor.

  • Pokud se nepreleci partner, bude se to vracet porad. Me vzdy stacila jen mast clotrimazol. Na partnera pouzit taky.

  • terryk16.6.2018 7:27

    Ani na netu nejde ten lék sehnat? Pokud ne, zkus si koupit tuším candibene nebo tak něco, jsou to tři slabší tabletky, ale účinná látka je stejná jako u toho canestenu. A důležitý je koupit masticku i pro partnera. Mohl se nakazit od tebe a teď si nákazu při každý souloži předáváte.

  • macicekkajik16.6.2018 16:18

    Mně zabírá jenomazol a může se tím přeléčit i partner. Do 3 dnů jsem byla bez mykózy. Zkus omezit sladké a bílou mouku, to mají kvasinky rádi. Na mykózu je také dobré jíst kysané zelí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist