Kupy po porodu v období kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #343984 22.3.2017 12:15

Ahoj,
chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s lupy po porodu. Jsem 8 dní po porodu. Ještě v těhotenství se mi celkem dost mastily vlasy. Po dobu, co jsem byla v porodnici (3 dny), se to srovnávalo a od toho, co jsme s miminkem doma, stav se daleko zlepšil. Ale když jsem se šla včera večere umýt a prohrábla si vlasy, zjistila jsem, že jsou plné lupů. Předpokládám, že je to kojením. Četla jsem, že se může brát biosil plus, ale ne všem pomohl.
Nemáte prosím některá typ, jak stav vlasů a pokožky hlavy při kojení zlepšit?
Díky moc :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem na lupy snad trpěla max v pubertě, ale teď se mi také objevily po porodu, navíc vlasy začaly vypadat děsně, tak nějak přesušeně (naštěstí jsem se nikdy nesetkala s nadměrným vypadáváním po porodu, nicméně jsem v těhotenství nezaznamenala ohledně vlasů žádné zázraky). Kojím půl roku, po delší pauze, mám už odkojeno několik let a žádné problémy. Už to bude měsíc, co zkouším metodu no poo (bez šamponu), tak jsem zvědavá, mám dlouhé vlasy a nevypadá to špatně (alespoň už nevypadají přesušeně), ale chybí mi ten rytuál pěnění a pocit po spláchnutí, ale věřím, že to pomůže (rozhodně to podle všeho neuškodí zdraví, ba naopak), tak jsem zvědavá :-D Ten biosil bych při kojení klidně zkusila...

  • dzusinka23.3.2017 10:51

    Mně říkala kadeřnice, že si mám koupit nějaký ampulky s vodičkou na vlasy v lékárně a pokožku tím promasírovávat, že to těhotenství s tím zamává všemi směry.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist