Kterou Manducu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179352 10.8.2019 16:55

Ahoj holky, prosím o radu maminky, které mají zkušenosti s nošením. Nošení dětí se mi hodně líbí a uvažuji o tom, že až se malá narodí, že bych cca od 2M začala s nošením. Hodně se mi líbí Manduca, ale nejsem si jistá, jestli mám zvolit nosítko Manduca XT nebo ten elastický šátek od Manduci... popř. jsem teď objevila, že existuje Manduca DUO, což by měl být kombinovaný šátek s nosítkem... co čeho byste šli raději? Moc děkuji za názory...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nosím, chtěla jsem jedině nosítko. Pak jsem zkusila šátek a za mě teda top. Zkus si najít regionální skupinu na nošení dětí.. Je tam možnost nosítka vyzkoušet. Manduca je známá značka, ale za mě jsou lepší nosítka a jsou už od narození Vhodná od narození jsou šátková nositka vázací tzv.. Mei tai. Každému sedne něco jiného, ale Manducu bych zrovna od 2m nevolila. Vím, že od narozeni je třeba Tula free to grow, Storchwiege nosítko nebo jak se to píše. Hlavně nic co má novorozeneckou vložku a nic kde se dá nosit dítě čelem od sebe. Tato nosítka vhodná nejsou. Zkus se na FB přidat do skupiny Nosíme děti..je tam spousty nosítek a šátků na prodej a mnoho cenných rad.

  • Eika10.8.2019 19:21

    Já měla půjčený šátek od kamarádky a manducku po starším synovi, ale ten v manduce nechtěl bývat.
    Takže druhý býval v šátku tak do 10 měsíců a pak jsem ho nosila v manduce a nosím i teď a to jsou mu už 3 roky, takže když jdeme na výlet bez kočárku (je zvyklý spávat), tak ho pak nesu v manduce. Má 13,3 kg, takže se dá.
    Tak maličké miminko bych raději šátkovala, ale je to na vás.

  • OveckaVeru10.8.2019 19:48

    Ja jsem taky za satek - neni to tak slozite jak to vypada :-)))

  • Ja mela klasickou manducu a za me obrovska spokojenost. Co clovek, to nazor.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist