Které pleny?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183413 29.5.2019 22:18

Holky,začínám 5.měsíc těhotenství s dvojčaty a jelikož je mi jasné,že výdaje budu nemalé,ráda bych už teď pořídila nějaké ty věci.No a dnes jsem se pustila do úvahy nad plenkami.
Tak že...zkušené maminky, poraďte.Napište mi prosím své zkušenosti.Líbí se mi látkové plenkové kalhotky s vlkádlací plenou,ale ráda bych zkušenosti jak u těchto,tak u ostatních druhů a typů.Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • samsonoh30.5.2019 1:04

    Mě se líbily a jsou opravdu skvělé kalhotovky se svrchňákama, ale z toho všeho, co jsem vyzkoušela (kalhotovky, AIO, SIO, vkladačky atd.) jsem zjistila, že jsem prostě čtvercový typ :-) miluju prostě klasiku - bílé látkové plenky a skládat si je dle potřeb. Ráda je i peru, věším a žehlím, byl to pro mě vždy i relax (pustila jsem si u toho film a jela) :-) Ale uznávám, že jsem v tomto možná zvrácený typ :-)

  • buccaneerka230.5.2019 5:22

    Já jsem si myslela, jak budu látkovat a nic. Tři měsíce po porodu jsem nemohla ani stát, natož abych prala, věšela, žehlila a skládala pleny. Měla jsem nakoupených asi 80 bílých čtverců a 5 svrchních kalhotek, použila jsem asi třikrát a jsme na jednorázových.
    Malé nevadí žádné, není opruzená ze žádných, takže kupujeme takové, které jsou zrovna v akci, nejčastěji Gaga, Fred& Flo, Dada.

  • u dcery jsem chtěla látkovat a nějak jsem na to neměla dost sil a špatně zvolené pleny (byly hrubé, špatně sající) mně od toho nakonec odradily a skončila jsem úplně po 5 měsících, kdy jsem už od 3m částečně dávala jednorázovky.
    u syna jsem koupila pleny kvalitnější a vyplatilo se. látkovala jsem v 90% se čtvercovkama (pro mně výhody rychlé schnutí, nízké pořizovací náklady, plena má i další využití), a zbytek jsem měla vkládačky, AIO apod.
    při některých jednorázovkách se oprudil a léčbě pomohly právě látkovky. na noc jsem dávala jednorázové eko pleny, které nejsou běleny chlorem a z těch se neoprudil ani za celou noc.

  • Takly mě to chytlo,ale brzy odradilo...syn do pár minut plenu počural i když tam měla 2čtverce,vše jsem dělala správně.Byl opruzený a to jsem měnila fakt často a pak nechala nahého.Pomohla až klasická papírovka,která není drahá,vezmeš a vyhodíš a bylo po opruzeninách,u posledního bych to ještě chtěla zkusit...kalhotky +čtverce ,nic složitého a zbytečně drahého.

  • Máte doma teplo? My bydlíme v činžáku v přízemí a je tu pocitově dost chladno. Asi jako v domku. Po 14 dnech jsem zjistila, že plenky nestihnu usušit než mi všechny dojdou. Zvláště ty vkládací schnou dlouho. Takže jsem parkování rychle vzdala.

  • Ja jsem na latkovani lina, takze ja muzu doporucit leda jednorazovky. Nejlepsi mi prijdou Dada. Pampers taky fajn, ale ta "vune" mi smrdi. Naopak mi moc nevyhovovaly Fred a Flo, prislo mi, ze blbe lepi a nekolikrat protekly.

  • Já sem byla líná látkovat, nechtělo se mi pořád prát a žehlit, navíc finančně by se to nevyplatilo, takže už od začátku jsme na jednorázovkách, nejdřív sme používali Pampers (bo značka, že jo :D ), ale nakonec sme zjistili, že i Fred& Flo z Tesca sou super, neprotékají, malý není opruzený a v akci vyjde jedna na 2-3,50 Kč (my sme teď na velikosti 4).

  • petulinkaa1331.5.2019 23:47

    Jo jak člověk pričuchne k jednorázovym plenam, je to jasný. Rychlost a pohodlnost.Ackoliv jsem první dceru chtěla látkovat, nedošlo na to. Ani jedna dcera ze žádných plen neměla opruzeniny. Pampers je katastrofa, smrad, po třech vyčurani, jako kdyby mimco vyčuralo 3 litry, lhruza! používáme Dada, Lidl, Kaufland a jsou super všechny 👍

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist