Krize ve vztahu-jak obnovit zbořenou důvěru?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162450 30.8.2018 12:10

Zdravím Vás, po nějaké době jsem tu opět s dotazem. S partnerem máme krizi a úplně nevím, jak ji řešit. Úplně mi zbořil důvěru v něj, protože mi lhal. Nebudu rozvádět detaily, ale ráda bych dostala nějaké rady, kdo si podobným prošel.
Došla jsem ke dvěma možnostem řešení. Jedna z nich je rozchod, druhá dát to zas dohromady. U té druhé ale nevím, jestli se s tím dokážu vyrovnat a vše odpustit, udělat tzv. tlustou čáru a po několika letech začít budovat celý vztah od nuly...
Je tu prosím někdo, kdo podobnou krizí prošel? Zvládli jste to sami, nebo vyhledali nějakého poradce či psychologa pro páry? Nač se připravit, pokud bych to s ním nevzdala? Jaká jsou rizika?
Chyby lituje, milujeme se, nevím ale, jestli zvládnu mu tuto chybu v budoucnu nepředhazovat, když se něco stane. Na druhou stranu když si představím, že se rozejdeme, bolí to víc, proto přemýšlím, kterou variantu zvládnu lépe. Plánovali jsme za 3 týdny dovolenou, na tu asi pojedu sama..
Děkuji za rady či zkušenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nevím co ti provedl, ale usuzuji, že to byla nevěra. Pokud se pletu tak se omlouvám, ale mám to stejné, i když jsem asi o pár let mladší. Přítel jel na měsíc do zahraničí a vrátil se, vše bylo ok, a teď nedávno se mi přiznal, že mě podvedl, ale že to byla jednorázovka a že toho lituje. Od té doby vlastně nevím s kým to žiju, dokázal se mi 3/4 roku dívat do očí, nalhávat mi jak jsem mu chyběla a jak moc mě miluje, ale přece když miluješ tak toto neprovedeš. Mu jsem řekla, že jsem mu odpustila, ale vím to asi 2 týdny a pořád j to hrozně křehké, našla jsem si psychologa, chodím tam sama, jednou týdně, a opravdu mi to pomáhá, vlastně se na to i těším až se mu budu zase moc vyzpovídat, dokonce mi doporučil psát si deník, což taky pomáhá. Upřímně ráda bych ti řekla, že ten vztah bude jako dřív, ale není aspoň u nás ne. Moje důvěra k němu spadla úplně na minimum, ale postupně se tak nějak snažíme se ji navyšovat ikdyž to občas skřípe. Je to jiné no. Ale jak říkám pokud to nebyla nevěra, tak ti to asi vypisuju zbytečně :/ Přeju aby jste to zvládli . :)

  • Francy30.8.2018 13:56

    Také jsme si tím prošli, taktéž lež z jeho strany. Více jak rok mi lhal do očí a když jsem se na onu konkrétní věc ptala, tak svatosvatě tvrdil, že on takové věci nedělá. Nezáleží, co to konkrétně bylo, ale ztratila jsem v něm důvěru. Mluví teď pravdu nebo lží zakrývá jinou? Raději si vymýšlí abych zase nevyváděla? Bydleli jsme spolu, ze začátku to nebylo až tak hrozné, chtěla jsem mu odpustit, ale tak moc mě to vnitřně užíralo, že jsem se odstěhovala. Nějakou dobu jsme se chtěli odloučit, ale bylo to těžké. I tak jsme se scházeli - alespoň procházka, malá řeč. Už od začátku své chyby litoval, ale nějak mi z jeho strany chyběla snaha. Chvíli to bylo v pořádku a pak zase na rozchod. Když už jsme se po několikáté pohádali, řekla jsem dost - poslední možnost, udělat tlustou čáru, nevytahovat nic, začít znovu. Nutné je aby souhlasili oba! A vyšlo to, nyní spolu zase bydlíme, máme nový byt, každý novou práci, změnili jsme úplně prostředí a pomohlo to. Neříkám, že mě nepíchne u srdce, když si na to vzpomenu, ale už jsem mu skutečně odpustila a jedeme dál.
    Jen chci dodat, že se nejednalo o nevěru, tu bych překonat nedokázala.

  • Risu30.8.2018 15:00

    U nas to skoncilo rozchodem. A nelituju. A zrovna pred chvili jsem mluvila s jeho kolegou a rikal, ze sere kazdeho okolo tema svyma vymluvama a zasivanim. Lze porad a vsem, i kdyz z toho nema zadne vyhody... A nakonec se casem, blbec, jeste prizna, ze lhal.

  • janalab30.8.2018 22:00

    Jeden muj ex mi zalhal 1x za cely vztah, nastvalo me hlavne to, ze mi lhal uplne zbytecne, ze nemel duvod mi lhat, protoze kdyby mi rekl pravdu, bylo by mi to uplne jedno. Pry mam sraz s kamosem, ok, tak nas seznam, kdyz se nezname, vykrucky, vykrucky a ve finale z jednoho kamose byly 4 holky (ale vcetne jeho segry a sestrenice), ty mi byly uplne jedno, at si pari s kym chce, ale to zbytecne lhani... Skoncilo to silenou hadkou ve stylu"Ty debile, proc mi lzes" na zastavce na nadru v Brne (kde je v noci nejvic zivo). A za par hodin (ve dve rano) prijel uplne zhrouceny se mi omlouvat :-D nikdy jsme se k tomu nevratili a s ohledem na velmi rychle a zivelne ujasneni to ani nebyla potreba, byl to cestny chlap, jen chvilkovy zkrat a za me nebyl duvod mu dal neverit. Ale bylo tu i to, ze priznal chybu a sypal si popel na hlavu. Kdyby se zacal vykrucovat, tak bych v nej asi v budoucnu duveru nemela. Takze za me hodne zalezi, jak se k situaci zpetne muz postavil

  • Myslím, že velmi záleží na tom, o jakou konkrétní lež se jednalo a co bylo jejím motivem a na okolnostech celé situace.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist