Krize na rodicaku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #217117 18.9.2018 12:58

Ahoj holky. Jsem na zacatku tehotenstvi, krom unavy jsem ok. Mám k tomu ještě 2 lete dite. Akorat poslední tydny mam celkem krizi. Sotva se dokopu uklidit, nebavi me vařit, odbyvam se v jidle, cely den vlastne cekam na konec dne. Ale mam hrozne vycitky kvuli malému. Nemám absolutni chut snim cokoliv podnikat, zapinam mu často TV, každá aktivita me psychicky vycerpava, na co se zmuzu je tak lehnout si na koberec a hrat snim vkladacky,zviratka ... Nechala jsem ho na cely den u rodičů a najednou jsem mela silu vytrit,vyzehlit. Vydrzelo mi to do dalsiho dne a je to zas to same. Nerada snim chodim na hriste a mezi lidi kde musim resit spory mezi detma.... Nejradši bych jen ležela na gauci a koukala do stropu. Měli jste taky takove stavy? Jak jste to řešily?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk18.9.2018 16:10

    Měla jsem kdysi podobnou krizi ve druhém těhotenství. Měla jsem pocit, že mě všechno hrozně zmaha, a kazdej večer se těšila na večer, až zapadnu do postele a nikdo po mně nebude nic chtít. Měla jsem to teda až na konci těhotenství, takže krize nějak sama přešla, jak se narodila malá. Myslím, že toto období má během rodičáku každá s výjimkou těch, co u nich jednorožci prdi duhu. Pokud to netrvá nezdravě dlouho, nelámala bych to. Ono to většinou samo po pár dnech co týdnech odezní.

  • Doporucim zkusit nabourat stereotyp. Pozvat navstevy, nejakou kamaradku se kterou ses dlouho nevidela, nebo jet k ni, zajit si spolecne na nejakou prochazku kam bezne nechodis. Zkusit pozadat rodice o castejsi hlidani a v te dobe si najit nejakou zabavu - lekce cehokoliv co bude bavit, nebo pozadat chlapa aby s prvorozenym pomohl. Preci jen je to i jeho dite.
    No a timhle nejak pretrpet tu hroznou fazi tehu, kdyz bys jen a jen spala jako medvidek :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist