Krabičková dieta ,,po svém,,.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401077 22.2.2020 20:47

Ahoj. Ráda bych se zeptala zda má některá z vás zkušenosti s krabičkovou dietou. Jsem na rodičovské a od Vánoc se v jídle nedokážu kontrolovat a jsem z toho špatná. Častý stres navíc nahrává dalšímu přejídání, docela jsem od Vánoc přibrala. Už tak mám sklon k obezitě a jsem z toho na nic. Potřebuju s tím něco udělat a první krok je pro me nakopnout se znova na nějaký zdravý režim stravování. Napadla me tedy krabičková dieta (nekde jsem na to narazila), s tim ze bych si vsechno jidlo chystala sama, za pomocí kalorickych tabulek. Máte zkušenosti že se tím da zhubnout a že si clovek na to zvykne natolik ze v tom stravování pak dale pokračuje a nema tendenci spadat do prezirani?
Samozřejmě bych k tomu pridala i pohyb ale momentálně mám nějaké zdravotní problémy a tak to s cvičením nepřeháním a jsem ráda že alespoň vyjdu na nějaké procházky s kočárkem.
Díky za názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Správnou stravou a pohybem se dá zhubnout. Před osmi lety jsem hubla za pomoci nutriční poradkyně, která mi na míru spočítala jídelníček, podle kterého jsem si pak vařila. A i když mi přišlo, že mám porce větší než obvykle, tak šla váha krásně dolů. Zhubla jsem tenkrát 13 kg za 5 měsíců.
    Bohužel dnes jsem na tom stejně jako ty. Mám trošku sklony k obezitě a za poslední rok jsem přibrala přes deset kilo. Jsem na mateřské a mám dvě zlobivé děti, které mám pocit, že moc nezvládám. Vím jak se dá zhubnout, ale nejsem schopná na to najít sílu. Takže váha pomalu spíš roste stále nahoru, protože jak říkáš, taky stres nahrává dalšímu přejídání :( Hlavně se teda v jídle odbývám. Nejím pravidelně, třeba půl dne hladovím,a pak doslova sežeru, co mi přijde pod ruku.
    Jestli jsi tedy dost odhodlaná a najdeš si i čas si jídlo připravovat, tak držím pěsti.
    Ještě teda dodám, že když jsem kdysi na tento způsob stravování najela, tak jsem najednou zjistila, že mám strašně moc energie, která mi do té doby chyběla. Cítila jsem se moc dobře. To bych teď taky potřebovala :D

  • Danimilka14.3. 21:51

    ahoj no, taky si nejsem úplně jistá, ale chtěla bych krabičkovou dietu zkusit. nemáte třeba nějaké tipy?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist