Koureni a tehotenstvi.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39144 8.3.2012 4:05

Dobry den, jsem ve druhem mesici tehotenstvi a jsem silny kurak.Chtela bych se zeptat, zda by mi pomohla prestat kourit elektronicka cigareta.A zda ji jako tehotna smim pouzit. Predem dekuji za jakekoliv informace.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mně dr řekl, že nemám přestávat kouřit, pokud mě to během těhu nepřejde samo, ale že to mám hodně omezit... Odůvodnil to tim, že když přestanu úplně kouřit, tak moje tělo bude mít absťák a to se samozřejmě přenáší na miminko, které by to ovlivnilo... Takže jsem v těhu kouření dost omezila a cca po 3 letech mi cigarety přestaly chutnat, teď jsem znova těhu a mám takový nevolnosti, že bych cigaretu v žádném případě nedala, ani na ni už nemám pomyšlení a to jsem se bála, že s těhu se mi chuť na cigaretu vrátí, protože je to už skoro rok, co jsem s cigaretama sekla...

  • ahojky já jsem byla taky silný kuřík no silný v jakém slova smyslu,kouřila jsem 20 cigaret denně tudíš celou krabičku.Jakmile jsem se dozvěděla,že jsem těhotná nějak mně nelákalo přestat nakonec,jednoho dne jsem vykouřila 6 cigaret pak 4 cigarety pak 2 cigarety vždy jsem si zapálila s tím jak mně to chutná ale stačilo pár potahů a já bud mněla černé myšlenky že zabíjím a škodím někomu kdo si to vůbec nezaslouží a na druhou stranu mi to nechutnalo s přiházejícím potahem.. Z razu další den když jsem mněla vstávat a mnělo přijít na cigaretu vůbec jsem si jí nedala nemněla jsem potřebu a najednou jakoby se slehla zem a já jsem si celý den nezapálila bylo to cca 6tt kdy jsem si naposledy zapálila od té doby prostě nekouřím a můžu říct že cigarety se mi tak zprotivili jak někdo tím smrdí okamžitě je to pro mně bléé člověk a nedělá mi dobře vlastně celej ten čmach těch cigár a tábáku.Nyní jsem v 7 měsíci a jsem na to hrdá že nekouřím a doufám,že ani nezačnu.Těch peňez za to.
    Ale nikoho tím neodsuzuji ať si každý kouří jak chce,ale já nechtěla už jenom kvůli tomu životu co ve mně je nemusím kazit život i někomu jinému ještě ke všemu nenarozenému.
    Já bych se poradila nejprve se svým Dr. zda je to pro mně vhodnější než normální cigarety mněl by o tom určitě něco vědět.
    Přeji hodně štěstíčka

  • mila budouci maminko to jsem byla taky vykorila sem nejmene 1krabicku denne bez cigarety sem se poradne ani neprobrala kourila jsem az do druheho mes. tehotenstvi ale pak z niceho nic pri kazdem potahnuní se mi zvedal zaludek postupne me to nutilo ubirat cigarety protoze jsem ani na ne nemela chut a do 3mes. me to dokonce donutilo nekourit pribrala jsem sice uz 21kg a vubec je pravda ze ted jsem v 8mes.a jediny na co myslim je dat si cigaro ale kdyz uz jsem to vydrzela do ted bylo by hloupe zacit znova.Posilam ti odkaz kde ti pisi ze by si ji ani jako tehotna nemela uzivat
    http://www.e-cig.cz/
    Neuškodí elektronická cigareta mému zdraví?
    Nejlepší je samozřejmě nekouřit vůbec. Elektronické cigarety rovněž nejsou určeny pro nekuřáky, mladší 18 let, těhotné ženy a osoby, jimž její používání nedoporučil lékař.

    Narozdíl od cigaret klasických však v e-cigaretě nedochází ke spalování a tedy ani ke vzniku tisíců chemických látek, které se vám do těla dostávají při kouření cigaret klasických. Elektronická cigareta je tedy k vašemu zdraví a ke zdraví vašeho okolí šetrnější nežli cigareta klasická.

  • Tak elektronická cigareta je mnohem menší zlo než klasická a tobě i miminku bude ubližovat mnohem méně. Poraď se se svým Dr. a zkus kouření co nejvíce omezovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist