Kosmetika v těhotenství, koupání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #384410 12.6.2018 10:36

Ahoj :-) Zajímají mě Vaše názory a zkušenosti.
Jak to máte s kosmetikou v těhotenství? A myslím to všeobecně - od sprcháčů a šamponů po řasenky :-) Vyhýbáte se některým přípravkům? Zajímají mě třeba i takové ty pleťové masky - mazací i ty "papírové" co se přikládají na obličej.
A ještě jeden nejapný dotaz - škodí koupání v 1. trimestru? Mám už chvíli chuť dát si vanu s koupelovou solí, ale bojím se aby to neublížilo miminku.
Díky za názory :-)

  • 12.06.2018 18:16:47 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já se přiznám, že jsem těhotná poprvý a vůbec mě ani nenapadlo nad takovou věcí přemýšlet. Používala jsem a používám stále to samé, co doteď, neřeším absolutně co by mohlo z kosmetiky ublížit dítěti, to mi přijde trošku úchylný. Koupala jsem se do sedmého měsíce denně, než nám přišel nedoplatek za vodu:-D
    Řekla bych, že není třeba být v tomto ohledu zbytečně úzkostlivá, to mi přijde daleko horší. JInak dodám, že já používám kosmetiku napůl přírodní, napůl domácí a napůl drogerkovou.

  • Taky kosmetiku neřeším, ale hlavně protože používám přírodní kosmetiku vždy, těhotná i netěhotná. Tu sůl do koupele bych si možná rozmyslela, ať se ti z ní nedostane dovnitř nějaká infekce a pokud koupel, tak vodu ne moc horkou, což ale asi v tomhle počasí nikdo nedělá.:-D

  • Já jsem používala dál to samé, pouze jsem změnila pleťovou péči, protože vlivem hormonů se mi změnila pleť z mastné na normální. Dál jsem chodila i na barvení vlasů. Omezila jsem koupele, ale vzhledem k tomu, že jsem byla těhotná přes léto ani nebyla chuť, nekoupala jsem se v přírodních vodách. Chodila jsem jednou týdně plavat do bazénu. Určitě bych nešílela :-) Masky rozhodně miminku neuškodí a když si dáš rozumně teplou koupel tak taky ne. Co se týče soli tak si nemyslím, že by to mohlo něco způsobit pokud nejsi hodně náchylná a zvlášť pokud je tvoje tělo na solné koupele zvyklé. :-)

  • dancewomen12.6.2018 12:53

    Já změnila jen intimní kosmetiku na přírodní,kterou jsem pak používala i po porodu,vanu jsem si občas dala,ale né horkou a bez přípravků,spíš jsem řešila koupání mimo domov.

  • Speedy6112.6.2018 14:34

    Vanu si dát můžeš, ale nesmí být příliš teplá. Od početí jsem měla pleť krásnou jako nikdy, takže jsem přestala používat masky a krémy na obličej. Na tělo mám jen bio eko sprchový gel, dětské mýdlo a intimní gel. Šampon mám stále stejný, ale ten by měl být bez škodlivin. Na tělo krém proti striim od Vichy a olej. Obecně by ses měla vyhýbat příliš parfémované kosmetice a hlavně nekvalitní se spoustou umělin. Co vstrebas kůži se může dostat až k miminku a alergická reakce u tebe může způsobit alergie i u dítěte po narození.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist