Koronavirus

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401575 1.3.2020 21:48

Ahoj holky. Jak uz jsem se docetla, doslo to i k nam a jima me otazka na zdejsi ,,uzavrenou,, spolecnost na womenzone - jaky na to mate nazor? Bojite se nebo z toho mate legraci? Chystate se na to nejakym nakupovanim nebo se vyhybanim navstev doktoru, nebo celkove jak to prozivate?
Diky za vas nastin. Ja osobne z toho mam docela obavu, mam obavu o sve blizke, sveho malinkeho syna... Nejak extremne nenakupuju, ale dva pytliky ryze a par zavarenin budu mit rada v záloze. Cekaji me spis obchuzky u lekaru a rozmyslim zda je rozumne sveho 14timesicniho syna brat sebou (nemam nejak možnost hlidani) nebo se mam nejak popreobjednavat...
A tak mi vrta hlavou jestli jsem plasici husa, nebo jestli je to normalni a jak to berou ostatni (at jsem v obraze jestli to je tak jak to media prezentuji :-) ).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Media to naopak dost zvelicuji. Ano, par lidi zemrelo, ale jednalo se bud o stare lidi, nebo lidi s chronickymi nemocemi a tudiz oslabenymi. Normalni zdravy clovek se komplikaci bat nemusi, je to trochu horsi chripka. A nekde jsem cetla ze male deti ho nechytaji vubec, zatim se nevi proc.
    Staci spravna hygiena, umyvat ruce vzdy kdyz prijde clovek domu nebo do prace, pak casteji i pres den a treba po jizde busem a tram pouzit desinfekcni gel, nepodavat si ruce. V pripade obtizi jako nachlazeni a chripka zustat doma a v pripade pochybnosti zavolat svemu doktorovi (nikam nechodit). Zohlednuje se, jestli byl clovek v poslednich 14 dnech v oblasti s vyskytem nemoci nebo se dostal do blizkeho (1 metr) kontaktu s nekym takovym.
    Jinak se take psalo ze vyleceni lide ho prenaseji i nadale, takze prakticky vzato se nakaze nevyhne nikdo..
    No a taky plati nekoukat na zpravy :-D

  • Jsem v klidu, úmrtnost je minimální, náš systém zdravotnictví je na úrovni a chřipek je mnohem více a lidé na ni umírají denně. A toho se nebojíme?
    Podle mě, jsou v tom jen lobby farmaceutických a jiných firem. Hlavně to chce klid a dodržovat hygienu. Jíst vitamíny a raději nejezdit do číny a podobně.

  • terryk2.3.2020 7:01

    Bojím, bojím, odteď nevylezam a živím se jen nasyslenou moukou 😂

    Ale vážně. Panika ani bagatalozace není z mého pohledu na místě. Takže prostě jen dál pokračujeme v protichripkovem režimu. Tzn nelezeme tolik mezi lidi, není-li to nutné (kšefty, herny, socka), na dětské ruce venku používám dezinfekci, hlavně po cestě MHD, posilujeme imunitu a jinak normálně zijem. Pokud to chytneme, tak chytneme.

  • Zbytecna panika, jako jasny, nemelo by se to podcenit jako jakakoliv chripka, ano umreli na to lide ale drtive vetsine bylo nad 60 let a meli jine vazne nemoce, umrtnost mezi vekem 20-60 let je na koronavirus 0.5%, takze bych to neprehanela a chranila se jako pred kazdou jinou chripkou. Cesnek, zazvor, teple oblikat :-) nehrotit :-)

  • sisterrys2.3.2020 20:45

    Za mě super stránky s realistickým pohledem jsou tyto https://www.stefajir.cz/. Píše je doktor, sleduje dění, každý den aktualizuje, sleduje studie a referuje o nich.
    Jinak si myslím, že určitá obava je na místě, ale rozhodně ne panika. Zásoby na 14 dní je podle pana doktora dobré mít i bez koronaviru, takže to teď napravuji a trochu dělám. Plus se dopujeme céčkem.

  • Kastylkova10.12.2021 17:26

    Můžete mi prosím někdo poradit, jestli pro děti kupujete nějaké speciální respirátory, které jim dobře sedí na obličeji?

  • Domaskova13.12.2021 23:42

    Také jsem tohle musela řešit, protože podle mého názoru absolutně nemá cenu, aby dítě nosilo respirátor, který mu nesedí na obličeji. Na jak staré děti respirátor hledáte?

  • Kastylkova14.12.2021 20:40

    Mám dceru, které je sedm let a opravdu se mi ještě nepoštěstilo ji koupit dobrý respirátor... Vy tedy víte, kde bych se mohla podívat?

  • Domaskova20.12.2021 15:51

    Ano, našla jsem obchod kde mají kvalitní a pěkné dětské respirátory https://www.prozdravotniky.cz/detske-respiratory-ffp2/ Co jsem tam objednávala, tak jsem měla vždy rychle doma a to je super, když na to nemusíte dlouho čekat.

  • Je pravda, že třeba já se snažím nedávat příliš na media, ale určitý strach z koronaviru mám. Právě proto v poslední době docela přemýšlím nad tím, že bych si domů koupila takovou tu dezinfekční lampu. Něco jako nabízí třeba tady https://www.dezinfekcnilampy.cz/ Nedávno jsem o nich někde četla a příjde mi to jako docela praktická věc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist