Korona nebo jen viróza?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410478 22.3.2020 10:57

Myslíte, že je pravděpodobné, že bych měla koronavirus, když skoro nechodím ven, jen venčit psa na chvilinku, a to se lidem vyhýbám. Roušku nosím poctivě, ve městě nemáme žádný potvrzený případ. A nikomu jinému, s kým sdílím byt, nic není.
Včera večer mi začalo být slabo, v noci horečka přes 38, která do rána odezněla bez léků. Nemohla jsem vůbec spát, teď mě jen bolí hrozně hlava a horečku už nemám, nic jiného mi není. Co myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy22.3.2020 11:29

    A záleží na diagnóze? Raději zůstat doma v posteli, nenavštěvovat lékaře a vyhýbat se dále lidem. Podpořit tělo čajem se zázvorem, teplotu srážet jen v nutných případech, nejlépe jen na noc, protože i ona má svůj důvod a hlavně zůstat v klidu :-)

  • liiida22.3.2020 11:37

    To ze nahodou ve meste neni nikdo potvrzeny neznamena ze to nikdo nema. Ty jejich statistiky jsou dost zkresleny. Za prvy nestihaji, za druhy testuji jen lidi z rizikovych skupin(byli v kontaktu s nakazenym,cestovali) a tezsi pripady,ktere se dostaly do nemocnice. Jasny, ze je to blba situace, hlavne pro ty s oslabenou imunitou,chronicky nemocny a starsi, ale pro ostatni by to nemelo byt takovy halo. Kdyz je clovek nemocny, tak proste doma zalehne a neleze mezi lidi. Normalni vec. Vic nehrotit ;-) Kamarad je v karantene kvuli jeho spolubydlicimu, ktery se vratil z ciziny a shodou okolnosti mu zacly ty priznaky - horecka,kasel,ryma,bolest hlavy. Vse nahlasil dr., dr, zas hygiene a ta se jen za par dni zeptala jak mu je a tim to hlaslo. Takze tezko rict jestli to byla corona nebo ,,obycejna,, chripka :-)

  • Nejhorší je, že u čehokoliv teď člověk uvidí jen koro.... kychnout si člověk nemůže, odkaslat a nevím co ještě.... uvidíš jak ti bude dál, ale nevidme hned katastrofu ;-) nikam nevylejzat, léčit se klidem, čajem a spánkem, případně v obtížích kontaktovat lékaře ;-)

  • A v poslednich 14 dnech jsi nebyla nekde mezi lidmi?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist