Kontryhel jak ho pít

Otázku položila: Bývalá uživatelka #28145 4.4.2011 8:40

Ahojky děvčata, mám takový dotaz, četlajsem, že se pije na podporu otěhotnění kontryhel. Mohly by jste mi napsat jak a kdy a dokdy se pije prosím? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl4.4.2011 9:22

    můžeš ho pít jen do OVU

  • Vnitřní použití Kontryhelu obecného
    Vnitřně se kontryhel používá ve formě nálevu. Je vhodný jako svíravý a protizánětlivý prostředek při průjmech, poruchách a zánětlivých onemocnění žaludku a střev, při krvácení a má také účinky močopudné. Kontryhelová nať je také součástí řady gynekologických čajových směsí. Je vhodné ho používat při silné menstruaci a klimakterických obtížích. Při onemocněních ženských pohlavních orgánů je dobré společně k pití čajů přidat sedací koupele z nálevu kontryhele. Je také složkou metabolických a odtučňovacích čajů.

    V lidovém léčitelství se používá k posílení dělohy před porodem, také při onemocnění ledvin, při otocích ledvinného a jaterního původu, při ledvinových kamenech, při poruchách močového měchýře či při obtížích s močením.

    Příprava nálevu pro vnitřní použití: 1 – 2 čajové lžičky sušené kontryhelové natě se přelijí 250 ml vařící vody. Nechá se 10 minut vyluhovat v přikryté nádobě a poté se přecedí. Čaj se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Pije se vlažný, 1 šálek čaje denně, zejména jako podpůrný prostředek, který podporuje metabolismus ženy. Je vhodný pro ženy všech věkových kategorií. Při obtížích se pijí až 3 šálky denně. Užívání kontryhelového čaje není vhodné pro děti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 220 otázek, kterým se dostalo 271 570 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist