Kontroly z OSSZ při PN v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20573 10.4.2017 11:17

Ahoj, měla bych dotaz na těhotné, které jsou z nějakého důvodu na PN. Jak je to s kontrolami? Někde jsem četla, že chodí hodně, protože si snad myslí, že jsme doma schválně a někdo zase říkal, že mu ani jedou nepřišla. Asi bude i záležet na místě kde se dotyčná zdržuje. Máte s tím někdo vlastní zkušenost? A kdyby konkrétně někdo z Rokycan, tak by to bylo úplně ideální. :-)
Přijde mi na hlavu postavené, že když jsem doma kvůli pracovnímu zařazení a ne kvůli nějakým potížím, že musím dodržovat vycházky.

  • 10.04.2017 20:08:01 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • PN v těhotenství je PN jako každá jiná, nikdo nezkoumá, z jakého důvodu ji máte. Nemusí vám přijít ani jednou nebo naopak opakovaně..je to o náhodě, kolik toho mají atd. Teď v létě, když je méně nemocných bych se asi návštěvy bála trochu víc než když jsou chřipky a PN má každý druhý..

  • Vzhledem k tomu, že v případě, že zaměstnavatel nemá pro tebe, jako těhotnou, vhodné pracovní místo a tudíž se jedná o překážku na straně zaměstnavatele, neměla by jsi být na PN, ale doma za plnou mzdu. a pokud si necháš napsat neschopenku, tak se na Tebe vztahují veškeré režimy práce neschopného, protože nikdo nezkoumá, zda jsi na PN proto, že máš sice zaměstnání v pohodě, ale Tvůj zdravotní stav vyžaduje klidový režim, nebo proč.
    Takže kontroly chodí a záleží na tom, jak jsou u váš skutečně aktivní a kolik lidí s delší neschopností bude ve tvém okolí marodit a tudíž to vezmou "jedním vrzem" všechny v dosahu.

  • Lexie051010.4.2017 11:23

    Mě za celou dobu nepřišel nikdo, kamarádce přišli jednou a to prý jen proto, že ve vedlejší vesnici byli na neschopence asi 3 lidi tak prý zašli i za ní a další kamarádce přišli asi dvakrát. Takže bych, řekla že je to opravdu individuální a nezáleží na místě bydliště nebo tak něco.

  • sisterrys10.4.2017 11:36

    Já byla na PN dva poslední měsíce. Už jsem byla unavenější a hlavně jsme se tak domluvili se zaměstnavatelem (pracuji ve školství, na PN jsem šla v pololetí), takže jsem taky nebyla doma ze zdravotních důvodů. Každopádně jsem vycházky dodržovala, dala jsem si celých 6 hodin v kuse, abych mohla trochu ven.
    Nikdo za tu dobu nepřišel, ale nevím, jak by to bylo, kdybych byla doma dýl.

  • u prvního těhu na mě přišla kontrola jednou. Nyní

  • medulinek10.4.2017 21:51

    jsem doma od zacatku listopadu,vetsinu doby stejne musim lezet,takze mi vychazky jsou k prdu a neprisel nikdo zatim a ve ctvrtek mi konci

  • Já byla doma celé těhu, ale kontroola nepřišla ani jednou. Ale je to asi o náhodně)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 430 odpovědí a 409 660 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist